Michael om gratis psykologhjælp: - Det er helt fantastisk

I Skive tilbyder kommunen gratis psykologhjælp til alle mellem 15 og 30 år. Michael Brun på 26 år er glad for, at han tog imod tilbuddet.

For fem år siden fik en privat psykolog i Skive øjnene op for, at mange unge har brug for at tale om deres udfordringer.

Tinna Winther
Tinna Winther
Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

På eget initiativ gik psykologen i gang med at tilbyde gratis samtaler med de unge. Og pionerprojektet fra Skive er vokset lige siden.

- Det startede med at være elever på ungdomsuddannelserne men er med tiden blevet større og større - både unge forældre og nogle, der har været ude i noget og har brug for at finde tilbage, fortæller Tinna Winther, som er leder af Ungerådgivningen Skive.

quoteDer er jo en tendens til at unge skal være selvforvaltende i et ungdomsliv med rigtig mange muligheder.

Tinna Winther, leder af Ungerådgivningen Skive

Det er enten helt nye, unge nyuddannede psykologer, eller dem, der er på kandidaten på psykologistudiet i Aalborg eller Aarhus, der står for samtalerne.

- Det kan være stort som småt.

- Der er jo en tendens til at unge skal være selvforvaltende i et ungdomsliv med rigtig mange muligheder. Man skal beslutte sig for rigtig mange ting under pres. Og man skal selv klare det, og derfor tror jeg, der er rigtig mange, der har brug for råd og vejledning, vurderer Tinna Winther.

Fakta om Ungerådgivningen Skive

Var aggressiv og selvskadende

En af dem, der har gjort brug af tilbuddet, er 26-årige Michael Brun, social- og sundhedsassistent fra Skive.

- Jeg havde nogle vredesudbrud, jeg ikke kunne styre. Blev meget aggressiv og selvskadende og helt sort i hovedet. Så var det på tide at komme, efter jeg havde prøvet andre former for psykologer og terapi, som ikke havde hjulpet.

Han mener, at tilbuddet er helt fantastisk.

- De ved, hvad de laver. Man skal lige lære dem lidt at kende, men så har de nogle gode modeller, og de får dig til at tænke over nogle ting, du ikke har prøvet før, og så har de nogle ting til, hvordan du kan arbejde med derhjemme, så du kan komme videre.

Han håber, at alle der kunne have brug for det, vil prøve en samtale.

- Jeg havde ikke hørt om det før, så jeg synes, folk skal komme herop så hurtigt som muligt, lyder hans råd.

Se tv-indslag om Ungerådgivningen Skive.

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.