Litauere fængslet for drab

Tre litauere, der er sigtet for drab på en 28-årig landsmand, er fængslet i fire uger.

borbjerg3.jpg

Sidst på eftermiddagen valgte retten i Holstebro at fængsle tre litauere med begrundet mistanke om, at de har medvirket til eller overværet drabet på deres 28-årige landsmand. 

Dommeren begrundede der ud over varetægtsfængslingen med, at der er en begrundet frygt for at de tre sigtede kunne finde på at flygte ud af landet. 

Den 28-årige dræbte litauer blev fundet lørdag i sit hjem mellem Borbjerg og Hvam ved Holstebro. Han er formentlig død som følge af stump vold. Den døde har omfattende skader.

- Den afdøde litauer har nogle skader ved næsen, han har brækket næsen, det har blødt kraftigt, så der har været tale om et kraftigt brud. Han har en del skader i hoved og ansigt og det kan være ved slag enten med hånd eller genstand, det ved man ikke noget om endnu. Så er der et brækket ribben og et lændebrud, siger anklager Iben Ernst.

Erkendte slåskamp

I retten erkendte den yngste af de sigtede, en 28-årig mand fra Litauen, at han havde været oppe og slås med den dræbte. Slåskampen fandt angiveligt sted fredag aften/nat under et drikkegilde.

I retten forklarede den sigtede, at han og de to andre sigtede litauere på 44 og 46 år, var blevet lovet arbejde i Danmark af den dræbte. Da de kom til Danmark var der alligevel ikke noget arbejde. Det har formentligt startet slåskampen.

De tre litauere meldte sig selv til politiet onsdag efter en flugt ud af landet.

- De flygtede jo i panik, da de opdagede den her dødfundne person. Og da de kom godt og vel igennem Polen fandt de ud af, at de måtte hellere tage tilbage og få tingene redt ud, fortæller forsvarer Karsten Hjorth Larsen.

Alle tre er nu fængslet til 11. januar.

2:03
I weekenden døde en litauer efter en slåskamp med landsmænd. Det skete i Hvam udenfor Holstebro.