Landmand: Mejeribestyrelse er uprofessionel

Landmand Lars Lomholdt langer ud efter Thise Mejeri. Der skal nye kræfter til, hvis det i fremtiden skal kunne betale sig at levere mælk til mejeriet.

090114_Ko.jpg

Den største mælkeleverandør til Thise Mejeri langer torsdag ud efter det økologiske mejeri. Han mener, at ledelsen mangler professionalisme.

- Vi er blevet så store nu, at vi skal have professionelle topfolk ind i ledelsen og ikke landmænd, fortæller landmand Lars Lomholdt fra Skørping.

Han har leveret 4,5 millioner liter mælk årligt til Thise Mejeri de seneste seks år. Men nu er det slut. Prisen er simpelthen for lav.

- Jeg er virkelig stolt af at levere mælk til Thise Mejeri, men det betaler desværre ikke regningerne, siger han.

Gør som mejeriet plejer

Siden fødslen i 1988 er mejeriet i Salling vokset og vokset. I 2012 omsatte virksomheden således for 566 millioner med en stab på 120 ansatte. Alligevel består bestyrelsen af syv landmænd, der ifølge Lars Lomholt ikke er gearet til en tid med afkast, profit og globalisering. Men der skal ikke nye folk til, fastslår næstformanden for Thise Mejeri, Arne Bisgaard.

- Vi har haft mange bestyrelsesmøder, og vi har snakket om at få eksterne bestyrelsesmedlemmer, men vi er enige om at køre videre, som det er.

Supermarkedskæder skal overvindes

Thise Mejeri skal forhandle bedre priser hjem fra Coop til de økologiske landmænd. Og det kræver friske øjne på det sprøjtefrie landbrug, mener Lars Lomholt.

- Det kunne jo være, at nogle professionelle folk kunne fortælle, hvordan verdensmarkedet og det danske marked reagerer inden for detailhandlen.

Til sammenligning kan Lars Lomborg få en ekstra indtjening på 1,2 millioner kroner om året, hvis han leverer til Arla.

2:08
En af de 10 mælkebønder, der tidligere på ugen forlod Thise Mejeri, kritiserer virksomheden for at mangle professionelle bestyrelsesmedlemmer.

2:10
19 økologiske landmænd har forladt Thise og Arla, men det er sandsynligvis kun begyndelsen på en endnu større økologisk udvandring