Krisen vender op og ned på Karrieredage

Udbud og efterspørgsel er vendt på en tallerken siden sidste års jobmesse i Aalborg

Jobmesse.jpg

Snak om jobmuligheder, men lige så meget snak om mangel på samme fyldte Gigantium i Aalborg i dag. 79 virksomheder fra hele landet havde taget opstilling på messen Karrieredage 2009. Heriblandt Cheminova og Siemens Windpower.

Og virksomhederne blev bestormet af jobsøgende. Det er nye toner i forhold til for et år siden. Da var der frit valg på alle hylder for de studerende. Virksomhederne stod i kø for at hyre dem, før de var færdigtuddannede. Nu er rollerne byttet om, fortæller Gunhild Brynning, der er uddannelseschef fra Nordvestjysk Erhvervsråd i Holstebro.

- De andre år har der mere været den der hvor de bare summede forbi, hvor man sådan skulle ud og stoppe dem. I år har der nærmest været kø fordi de har en stor interesse for at samarbejde med virksomheder, siger hun.

De studerende kan også tydeligt mærke skiftet i udbuddene af job

- Man bliver jo også mere og mere desperat, efterhånden som man er ved at blive færdig, så man har et bredere sind efterhånden. I starten var man helt vild kritisk og ville have drømmejobbet, og det skulle bare være fantastisk, men så bliver man mere og mere realistisk, som tiden skrider frem, lød det i dag fra datalogistuderende Esben Skov Pedersen, Aalborg Universitet.

Størstedelen af de besøgende på dagens messe, var studerende på videregående uddannelser, som snart er færdige med studiet eller lige er blevet det. De næste tre dage fortsætter karrierekaravanen til henholdvis Århus, Odense og København.