Kraftig vind skaber problemer

Vinden har hele dagen igennem givet problemer flere steder i landsdelen - men ét sted jubler de.

19Stormvejr.jpg

Stranden i Søndervig er der ikke meget tilbage af, og det røde flag har sendt turisterne op i byen.

- Det er jo lidt ærgerligt, men sådan er det. Vi kan jo sige ligesom tyskerne - det er ikke vejret, det er tøjet, der gør det jo, siger Jan Løkken, der er turist fra Frederiksværk.

I Hvide Sande er de noget mere trætte af det danske sommervejr. Byen gør klar til stor fest - og selvom det foregår ved Vesterhavet, så er der ikke kalkuleret med kraftig kuling.

- Det er jo ikke noget, vi kan gøre noget ved, siger Martin Schmidt fra Hvide Sande.

Netop denne uge er der Æ Hawfest på havnen, og Martin Schmidt er arrangør. Men da hans telefon ringede klokken seks i morges, var der rigtig dårlige nyheder.

Teltet, som i dag skulle have været fyldt med 500 bankospillere, var gået i stykker.

- Nu har vi været med til at arrangere det i en 7-8 år, og det er første gang, vi har været uheldige at have sådan et blæsevejr lige midt om sommeren. Der vil vi jo hellere have solsin, siger Martin Schmidt.

Det ville de også hellere i iskiosken i Søndervig. De første, der trodsede kulden, mødte op klokken 12

Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget. I Jyllandsakvariet i Thyborøn har de dage som denne dobbelt så mange besøgende, som når solen skinner.

- Det her er en rigtig dejlig sommer for os - det er lige sådan en sommer, vi kan nyde, fordi vi får rigtigt mange gæster ind, lyder meldingen herfra.

2:08
Det ender sandsynligvis med at dagen i dag bliver sommerens mest blæsende, og i både thyborøn og thorsminde er der registreret vindstød af stormstyrke. Ikke ligefrem vejr til sommerferie og strandture, alligevel tog de fleste turister i dag det svingende vejr med et smil