Kræver minister-svar om narkosmugling

Kristian Pihl Lorentzen er vred over, at der ikke gøres mere for at stoppe indsmuglingen af stoffer til åbent fængsel.

Sagen om de pushere, der mere eller mindre åbentlyst smugler narko ind i det åbne fængsel Kærshovedgaard ved Ikast, bliver nu til en sag for den nye justitsminister Karen Hækkerup (A).

Venstres folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen har stillet ministeren en række spørgsmål efter at have set TV MIDTVESTs indslag om sagen torsdag aften.

- Jeg er vred over det, jeg har set. Ministeren må få Kriminalforsorgen og politiet til at arbejde sammen om at stoppe den her uorden, siger han til tvmidtvest.dk.

- Helt uacceptabelt

I indslaget fortalte fængslets nabo, at han jævnligt møder pushere, der via hans skov trænger ind på fængslets område. Samtidig udtrykte han frustration over, at fængslets personalet ofte ikke har tid til at reagere, når han fortæller dem om sine iagttagelser.

- Det skal være sådan, at man reagerer, når naboen har set noget. Jeg køber ikke den med, at man ikke helt kan undgå stoffer i et åbent fængsel. Man risikerer, at unge mennesker, der kommer ind i fængslet som stoffrie, kommer ud som narkomaner. Det er helt uacceptabelt bare at trække på skulderen, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Det er dette indslag fra TV MIDTVESTs nyheder torsdag, der har fået Kristian Pihl Lorentzen til at stille spørgsmål til ministeren:

04:12 Luk video