Konflikt om vindmøller splitter turismeforening

Hvad der nu skal ske, bliver afgjort på en generalforsamling i aften.

Kystnære havvindmøller mellem Hvide Sande og Søndervig har skabt en enorm splittelse i den lokale turismeforening.

Splittelsen er så stor, at en del af foreningen nu kræver, at formanden går af. Der er derfor lagt op til en intern magtkamp på aftenens generalforsamling i Ringkøbing Fjord Turisme.

En af dem der er til generalforsamling er Lars Christensen, der er områdeleder hos Novasol/Dansommer i Søndervig. Han håber på et formandsskifte, for han er stærkt utilfreds med den siddende formand igennem 10 år, Jørgen Iversen.

- Mit budskab til Jørgen Iversen er, at han skal trække sig fra bestyrelsen. Det er den eneste måde, vi får ro på, så vi kan arbejde med det, som det handler om. Nemlig at skaffe en masse turister til vores område, fortæller han.

Kritikken tager udgangspunkt i de kystnære havvindmøller, der skal ligge mellem Søndervig og Hvide Sande. Lars Christensen beskylder Jørgen Iversen for at være gået udenom bestyrelsen. Blandt andet da han i 2012 skrev under på, at foreningen var for havvindmøllerne.

- Alle os sommerhusudlejere er aldrig blevet spurgt, og hans egne medlemmer i Ringkøbing Fjord Turisme blev da først spurgt efterfølgende, siger Lars Christensen.

Forstår ikke kritikken

Jørgen Iversen selv er uenig i anklagerne.

- Det har ingenting på sig. Alt hvad jeg har gjort er noget, som bestyrelsen enten før eller efter har sagt ja til. Så der er ingenting at komme efter i den kritik, forklarer han.

Han har på trods af kritikken alligevel tænkt sig at genopstille som formand for Ringkøbing Fjord Turisme til aftenens generalforsamling, der løber af staben lige nu.

- Det kan godt være, at Lars gerne vil af med mig, og det kan også være, at der er mange, der vil af med mig. Det ser vi i aften. Men jeg tror altså ikke, det handler om min person. Jeg tror, det handler om vindmøller, siger han.