Kampklare FCM: Jagter sejr og 50 millioner kroner

FC Midtjylland vil tjene cirka 50 millioner kroner, hvis det lykkes at slå Osmanlispor i aften, siger Claus Steinlein.

Hvis det lykkes for FC Midtjylland at kvalificere sig til et europæisk gruppespil for andet år i træk, vil det sende et stærkt signal om, at klubben står først i køen som udfordrer til FC København.
    
Det siger FC Midtjyllands sportsdirektør, Claus Steinlein, forud for torsdagens hjemmekamp mod Osmanlispor i Europa Leagues playoffrunde.

Klubben har en målsætning om at skulle være i europæisk gruppespil tre gange inden 2020. De har allerede sat har ved én omgang gruppespil, og nu jagter de så endnu en plads i aften. 
    
- Vi har allerede sendt et signal om, at vi over de seneste ti år er en af udfordrerne til FCK, som jo har vundet flest medaljer. Så vi beviser med vores europæiske kampe, at vi hører til i toppen af dansk fodbold, siger Steinlein. 
    
- Det, at vi er kommet til playoff for andet år i træk, viser, at vi som klub har fået bygget på. Men vi vil jo godt tage det sidste skridt, for vi ved jo, det er her de sjove oplevelser er, hvor vi kan komme til Napoli og Manchester, siger Claus Steinlein.

50 millioner kroner på spil

Lykkes det, kan klubben også se frem til en stor økonomisk gevinst. I følge Claus Steinlein omkring 50 millioner kroner. 
    
- Det er rigtig mange penge for en klub som vores. Det vil gøre, at vi kan blive ved med at udvikle os og putte ressourcer i både vores akademi og i vores superligahold, siger sportsdirektøren.
    
I kraft af klubbens gode resultater i sidste sæson var FC Midtjylland seedet ved lodtrækningen til playoffrunden. Det betyder dog ikke, at klubben er særlig stor favorit mod useedede Osmanlispor, siger Claus Steinlein.
    
- Vi er seedet og har været med i Europa før, men det er Tyrkiets femtebedste hold, og det er en liga, som er stærkere end den danske. Så jeg vil sige, at det er en fifty-fifty, men vi går selvfølgelig efter at vinde.
    
- I første omgang kigger vi kun på hjemmekampen, og vi skal have et godt udgangspunkt, for vi ved, at der vil være tilskuere dernede, som kan lave en kulisse, hvor der bliver lagt tryk på både spillere og dommere, siger han.
    
Kampen mod tyrskiske Osmanlispor spilles torsdag aften klokken 18.30.