Jubilæumsfest i Røde Kors i Thorsø

Tre kvinder har i 25 år været med til at drive den lokale Røde Kors butik i Thorsø. I dag fik de besøg af selveste præsidenten for den danske hjælpeorganisation.

I Thorsø har de i dag fejret holdt en lidt usædvanlig sølvbryllupsfest.
Byens Røde kors butik har 25 års jubilæum – og tre af de lokale kvinder har været med som frivillige i alle årene.
De tre er ikke så meget for at være i centrum, men når man har sølvbryllup bliver man lidt nødt til det.
I 25 år har de tre kvinder arbejdet frivilligt for røde kors.

- Vi har et godt fællesskab mellem alle os, der arbejder i butikken. Jeg synes, det går rigtig godt med at få det hele til at køre, som det skal, siger Ingrid Thomsen, der er jubilar og frivillig i Røde Kors i Thorsø.

I dag sku de hædres. Blandt andet med levende musik ude foran butikken, og med besøg af selveste præsidenten for Røde Kors i Danmark.

- De inviterede mig, og jeg synes jo, det er dejligt, at de vil have præsidenten på besøg, for de frivillige får jo netop ingen løn, så det må jo være at jeg kommer og sætter pris på det fantastiske arbejde, de laver. Så jeg er kun glad for at få invitationen, og for at få lov til at komme herover og fejre dagen og de 25 år, siger Hanna Line Jakobsen, præsidenten for Røde Kors i Danmark.

De tre kvinder arbejder i butikken én dag om ugen, og indtil nu har de været med til at få to millioner kroner i kassen, som kan komme andre mennesker til gavn.

- Røde kors er jo helt, helt afhængige af de frivillige, og det med at have nogle gengangere, der holder traditionerne ved lige og fortæller de nye frivillige om hvad Røde Kors er, siger Hanna Line Jakobsen, præsidenten for Røde Kors i Danmark.

Årligt laver de danske Røde Kors butikker et overskud på 57 millioner kroner.