Ny Skjern-træner spændt før uofficiel debut: Jeg vil gerne prøve nogle ting af

Islandske Patrekur Jóhannesson får torsdag aften sin første kamp i spidsen for Skjerns håndboldhold.

Patrekur Jóhannesson har tidligere stået i spidsen for Østrigs landshold (arkivbillede).
Patrekur Jóhannesson har tidligere stået i spidsen for Østrigs landshold (arkivbillede).
Foto: Georg Hochmuth / Ritzau Scanpix

Patrekur Jóhannesson.

Det er det nye navn, som de i Skjern skal vænne sig til efter syv sæsoner med Ole Nørgaard i spidsen som cheftræner.

Islændingen har overtaget tøjlerne, og torsdag aften får han så uofficiel debut som Skjern-træner, når sidste sæsons bronzevindere møder Skanderborg i en træningskamp.

Her kommer Patrekur Jóhannesson med især nye ting i forsvaret.

- Jeg vil gerne prøve nogle af de ting af, vi har trænet i løbet af de første to uger. Vi har arbejdet meget med 6:0 samt 5:1 forsvar, som vi helt sikkert vil afprøve i aftenens kamp, siger han til klubbens hjemmeside.

Kampen har ikke nogen sportslig betydning, og derfor er det heller ikke sådan, at det kun er de bedste, der får lov til at spille.

- Alle får lov til at vise deres værd. Træningskampene er en unik mulighed for spillerne til at vise, hvad de kan frem mod sæsonstarten og spille sig på holdet, siger Patrekur Jóhannesson.

Spændt på at se spillerne

Kampen mod Skanderborg er en del af Skjern-truppens forberedelse på den nye sæson, hvor de går ind som forsvarende bronzevindere.

Med store ambitioner har der været brug for, at alle har trænet igennem så spillerne kan være klar.

- Spillerne har trænet hårdt i opstarten, så jeg er spændt på at se dem i aktion. Vi er et helt nyt hold og trænere, så derfor er det naturligt at vi lige skal ind i en ny rytme og hverdag, og det kommer måske heller ikke til at være lige kønt over alle 60 minutter, siger træneren og fortæller derefter, at det ikke nødvendigvis er det vigtigste i verden at få en sejr.

- Det vigtigste er at se spillerne arbejde godt sammen, og så må resultatet komme i anden række. Selvfølgelig går vi efter at vinde, men samarbejdet mellem spillerne har førsteprioritet. Derudover kan vi få afprøvet flere taktiske alternativer, som vi ellers ikke ville kunne gøre i en gældende turneringskamp, siger Patrekur Jóhannesson.

Skjerns sæson i ligaen begynder den 3. september, når de grønblusede skal på besøg hos SønderjyskE. Den kamp starter klokken 20.00.

Kan koncentrere sig om Skjern

Patrekur Jóhannesson har siden 2011 været landstræner for Østrig, og det var en del af den oprindelige plan, at han skulle fortsætte med at være det til hans kontraktudløb i 2020.

Men den kontrakt valgte Østrigs Håndboldforbund og Patrekur Jóhannesson at ophæve i fællesskab efter et skuffende VM i starten af 2019.