Tiltalt for voldtægt af niårig pige: Jeg kørte hende bare hjem

Den 35årige mand,der anklages for bortførelse og voldtægt af niårig pige, er tidligere dømt for voldtægt af mindreårig.

Legind Sø voldtægt
Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

En 35-årig mand, der er tiltalt for at have bortført og voldtaget en niårig pige på Mors sidste sommer, erkender, at han samlede pigen op i sin bil.

Det forklarer han i dag i Retten i Holstebro.

Tiltalte: Der skete ikke noget seksuelt    

Den tiltalte er i dag i retten iført orange t-shirt og svarer beredvilligt på anklager Pia Koudahls spørgsmål. Hun vil vide, om der skete noget seksuelt på køreturen med pigen.

Men der skete intet, forsikrer den tiltalte. Han satte pigen af i nærheden af pigens hjem i Vinderup og kørte derefter hjem til sin kone, fortæller han.

Fund af DNA i bilen    

På bilens nakkestøtte er der fundet dna-spor, der med stor sandsynlighed stammer fra pigen. Desuden viser teleoplysninger, at mandens mobiltelefon er registreret på en telemast på Mors på gerningstidspunktet. Formålet med køreturen til Mors var ifølge den tiltalte, at han skulle hente et bildæk til sin kones bil.

Den 35-årige mand har i retten forklaret, at det ikke kom helt bag på ham, at politiet rettede fokus på ham i forbindelse med sagen. Han er nemlig tidligere dømt for voldtægt af et barn, har han forklaret. Det har ført til, at politiet tidligere har opsøgt ham, når der har været sager om voldtægt i lokalområdet.

Ikke tiltrukket af børn    

Anklageren vil vide, om han stadig er tiltrukket af børn. Det svarer han nej til. Det stoppede, efter at han kom i behandling for det, forklarer han. Manden nægter sig således skyldig i alle anklager mod ham.

Hvis han findes skyldig, vil anklageren gå efter at få ham idømt forvaring. Det er en sanktion, der kan komme på tale, når der efter anklagemyndighedens opfattelse er tale om en særlig farlig person.

Videoafhøring af pige    

Den niårige pige er blevet videoafhørt, og den forklaring skal afspilles i retten tirsdag. I alt 27 vidner er indkaldt til at afgive forklaring i sagen. Der er afsat ni dage til behandling af sagen.

/ritzau/