Iben var advokat på Sjælland: Så tog hun en stor beslutning

Det lå ikke i kortene, at Iben Hjort Buskops liv skulle ændres fuldstændigt.

Iben Hjort Buskop er uddannet advokat, men nu går dagene med at passe hestene på forældrenes stutteri. Foto: Hans Vittarp TV MIDTVEST

Iben Hjort Buskop havde topjob og boede på Nordsjælland, da hun i 2017 tog en beslutning, der ændrede hele familiens liv.

Hun var advokat, og familien bestående af manden Morten og sønnen Christian havde deres hverdag i Charlottenlund. En hverdag der var meget anderledes end den, som Iben var vokset op med på stutteriet Hjortebo ved Bjerringbro.

- Vi havde tit snakket om, at det også kunne være et godt liv at være i Jylland med hestene og på gården, også for Christian. Så blev min far pludselig syg, og vi tog beslutningen, fortæller Iben Hjort Buskop.

00:30

Livet på stutteriet byder gerne på hele nætter, hvor Iben Hjort Buskop skal hjælpe en hoppe med at fole.

Luk video

Nyt liv

Hverdagen på Hjortebo er helt anderledes, end det Iben Hjort Buskop og familien var vant til i Charlottenlund.

De bor nu få hundrede meter fra Ibens barndomshjem, og hverdagen går med driften af stutteriet, hvor familien er i gang med et glidende generationsskifte.

- Det er en utrolig stor glæde, at Iben er kommet hjem, Vi har aldrig ville spørge hende, men da jeg blev syg, kom hun selv. Nu håber jeg, at jeg får nogle år, så jeg kan hjælpe hende godt i gang, fortæller hendes far, Søren Hjort.

Pludselig sygdom

Sygdommen der fik Iben Hjort Buskop og familien til at tage til Bjerringbro for at arbejde med heste, kom som et chok for familien.

Sidste forår blev Søren Hjort sparket ned af en hoppe, og i den forbindelse brækkede han nogle ribben. Det viste sig at være held i uheld.

Livet på Hjortebo byder blandt andet på tidlige morgener, også når frosten ligger henover landet. Foto: Hans Vittarp TV MIDTVEST

Lægen opdagede tilfældigt, at Søren Hjort var blevet ramt af prostatakræft.

- Der skulle træffes en eller anden beslutning om, hvorvidt det her skulle fortsætte. Og så mente vi ikke, at det kunne slutte her, siger Iben Hjort Buskop. 

I dag arbejder Søren Hjort dog stadig hårdt med stutteriet, selvom ingen ved, hvor længe han kan blive ved med det.

- Lægerne siger, at jeg er kommet mig så godt på grund af den gode kondition, jeg har fået af at gå med hestene, slår han fast.

09:15

Kom helt tæt på familien Hjort og Hjortebo lige her.

Luk video