Hvide Sande skal være vært for surf-World Cup

Hvide Sande skal være vært, når verdenseliten indenfor slalom-windsurfere samles i Vestjylland til PWA slalom windsurf World Cuppen til september.

windsurf.jpg

Klitmøller har i flere sæsoner haft en afdeling af surfernes world cup i den disciplin, der hedder wave-performance. Og nu vil Hvide Sande også være med i det fine selskab.

Hvide Sande skal til september være vært for en afdeling af world cuppen i slalom - surfsportens hurtigklasse, hvor der gælder om at komme først.
At Waterz 2016 kommer til Hvide Sande, skyldes et stærkt samarbejde mellem Sport Event Denmark, Ringkøbing-Skjern Kommune og Holmsland Klit Turistforening.

- Det er et enormt løft til WATERZ, at vi nu er vært for en PWA World Cup. Vi drager stor nytte af samarbejdet med Sport Event Denmark, som har en stor viden omkring udvikling af events og effekten af disse. Der er ingen tvivl om at samarbejdet med Sport Event Denmark har været en afgørende faktor for, vi nu kan tage dette skridt i videre udviklingen af WATERZ, siger Katrine K. Frandsen, projektleder på WATERZ.

PWA Windsurf Slalom World Cuppen bliver afholdt på Vesterhavet ud for Hvide Sande.
WATERZ bliver afviklet i perioden 1.-9. september 2016. PWA World Cuppen bliver afviklet 4.-9. september 2016. I dagene op til World Cuppen vil WATERZ iklæde Hvide Sande et hav af vandsportaktiviteter og konkurrencer og byen vil boble af liv, fest og vandsport. Der vil være alt fra windsurf/kitesurf konkurrence på tværs af Ringkøbing Fjord med op mod 400 deltagere, til muligheden for at man selv kan komme og prøve kræfter med netop den vandsportsgren man har drømt om.

Arrangørerne forventer 80-100 delta-gere fra hele verden, disse vil dyste om at vinde en teknisk udfordrende afdeling af World Cuppen.