Holstebro vil købe havfruen

De borgerlige partier foreslår, at Holstebro Kommune køber en mindre udgave af Den Lille Havfrue og placerer den i Thorsminde.

Først kom Holger Danske til Skjern - og nu kommer Den Lille Havfrue måske til Holstebro Kommune.

Der er selvfølgelig ikke tale om den originale statue fra Langelinie i København, men derimod en mindre model, som også er skabt af manden bag havfruen i København, Edvard Eriksen.

Den mindre udgave er til salg på Lauritz.com af en anonym vestjyde, og nu foreslår Venstres borgmesterkandidat, Ulla Tørnæs, at Holstebro Kommune køber statuen.

- København er Danmarks hovedstad, men Holstebro er Danmarks kulturelle hovedstad. Vi er en af de kommuner, der bruger flest penge på kultur per indbygger, og det synes jeg, at vi skal holde fast i, siger Ulla Tørnæs.

Vurderet til 600.000 kroner

Borgmesterkandidaten har fået Konservative og Dansk Folkeparti med på ideen, og hun foreslår, at Den Lille Havfrue placeres i Thorsminde, så den både kan bruges som et turisme- og kulturfremstød.

Auktionen på Lauritz.com udløber om ni dage - spørgsmålet er så, hvor meget Holstebro Kommune i givet fald vil byde.

- Af taktiske årsager vil jeg selvfølgelig ikke fortælle, hvor min smertegrænse går. Men statuen er vurderet til 600.000 kroner, og det synes jeg ikke er meget for et kultur- og turismefremstød, siger Ulla Tørnæs.

Holstebros borgmester HC Østerby (S) siger til tvmidtvest.dk, at han synes, at der umiddelbart er tale om en god ide, og han vil derfor drøfte sagen med sine byrådskolleger efter byrådsmødet tirsdag aften.

Lauritz.com oplyser, at der i alt er fremstillet 65 kopier af Den Lille Havfrue - men ingen har et bud på, hvor mange af dem der stadig eksisterer.

Eksternt link - se mere om internet-auktionen her.

02:24 Luk video