Herning vært for Triatlon EM

Herning bliver vært for EM i Triatlon i 2017

Herning løfter mandag sløret for endnu en stor sportsbegivenhed. Når EM i Triatlon skal afvikles lørdag 10. juni 2017, så er det Herning, der bliver vært. 

European Championship ChallengeHerning arrangeres af RaceMakers i et samarbejde med European Triathlon Union, Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Denmark og Herning Kommune

På mellem-distance skal atleterne gennemføre 1,9 kilometer svømning, 90 kilometer cykling og 21,1 kilometer løb.

- At holde det officielle EM på mellemdistancen i Danmark er både et privilegium og et tilsagn om et langt og holdbart partnerskab med ETU, sportens øverste organ, og Dansk Triatlon Forbund. Sammen med ChallengeHerning og vores nordiske hold har vi etableret et fantastisk portfolio af events i regionen, siger Zibi Szlufcik, Administrerende direktør for Challenge-familien.

Proff'er og amatører 

Stævnet bliver åbent, så enhver - med passende form - kan stille op. 

- Vi får med EM muligheden for at trække hele den europæiske elite til Danmark. Og eftersom der er tale om et åbent løb, kan alle stille op ved EM og teste sig mod de allerbedste. Hvis du træner rigtigt og rammer dagen, har alle i teorien mulighed for at komme på podiet, siger Claus Vesterby.

Arrangørerne satser på, at det åbne stævne vil tiltrække et stort deltagerfelt. 

- Et EM i triatlon kan netop samle elite og bredde. Vi har set det ved andre store, internationale triatlonevents i Danmark, og vi så det meget markant ved VM i halvmaraton tilbage i 2014 i København. Elite og bredde i samme felt skaber en hel unik dynamik, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Endnu et stort arrangement i Herning

I Herning er stævnet endnu et i rækken af store sportsarrangementer, der er trukket til byen igennem de seneste år. Men modsat mange andre arrangementer vil europamesterskabet ikke alene foregå ved Messecenteret.  

- I og omkring Herning er der mange naturskønne områder. De mange deltagere i EM skal svømme i vores dejlige badesø, Fuglsang Sø, og derefter på en cykelrute, hvor vi kan vise nogle af vores naturperler frem for både deltagere og tilskuere. Endelig skal de løbe i mål på Torvet midt i Herning. Jeg er sikker på, at vi får et fantastisk EM, siger Lars Krarup.

 

Herning tiltrækker store sportsarrangementer

 

 

RaceMakers:

RaceMakers er et dansk firma, der specialiserer sig i at organisere events og producere udstyr til atleter. Firmaet har, udover at eje de danske Challenge-events, del-ejerskab af Challenge-events på