Herning dropper privat rengøring

Herning Kommune vil alligevel ikke udlicitere rengøringen i kommunale institutioner og hos de ældre i kommunen.

020715rengc3b8ring.jpg

Politikerne i Herning Kommune har droppet planerne om at udlicitere kommunens rengøringsopgaver i bl.a. institutioner og hos ældre borgere.

Sidste år var byrådet i Herning ellers enige om at sende rengørings-opgaverne udbud. Men borgmester Lars Kraup har nu bedt kommunens økonomi- og erhvervsudvalg om at lægge planerne i skuffen.

- Det er der flere grunde til, fortæller borgmesteren. Markedet virker ustabilt. Senest med nogle eksempler fra vores gode naboer i Viborg Kommune, hvor der, mildt sagt, har været store udfordringer.

Lars Krarup peger desuden på, at kommunen har et veldrevet rengøringskontor, som er kendetegnet ved at tage et stort socialt ansvar.

- Her er mange ansat på særlige vilkår. Medarbejdere, som måske vil have svært ved at blive fastholdt på det private arbejdsmarked, konstaterer borgmesteren.

På den baggrund har politikerne i Herning vurderet, at det vil være bedre at udvikle kommunens rengøringsservice med private partnerskaber i stedet for traditionelle udbud. Noget som kommunen i forvejen praktiserer i hjemmehjælpen.

Spørgsmålet er om det nu bliver dyrere for skatteyderne, at rengøringen bliver på kommunale hænder.

- Der er ikke belæg for at sige, at det bliver dyrere! Hvis vi havde udliciteret, ville det kommunale rengøringskontor have budt ind med et kontrolbud. Sidst vi gjorde det vandt de, fordi de var de billigste, slutter Lars Krarup.