Her avler de derbyvindere på stribe

Alle i væddeløbsbranchen drømmer om at vinde det Danske Derby.  I de 50 år, stutteri Hjortebo har opdrættet galopheste, er det sket fem gange.

9:10
Her kan du se andet afsnit af programmet "Galop i generne."
Foto: Hans Vittarp TV MIDTVEST

Sommeren er det tidspunkt, alle væddeløbsfolk ser frem til. Det er nemlig her det går løs med væddeløb. 

- Det er vores eksamen, men samtidig også den motivation, der gør, at man avler heste, der skal ud og løbe de her løb. Og vi følger løbene og vores eget opdræt meget nøje.  Fortæller Iben Hjorth Buskop, datteren og advokaten, der kom hjem for at drive stutteriet videre, da hendes far fik konstateret kræft. 

Stutteri Hjortebo sælger sine heste, når de er godt et år, men selvom de skifter ejer, bliver de ved med at følge dem. Deres resultater er nemlig vigtige for forretningen. 

- Hvis ikke vi avler vindere, så kan vi ikke sælge næste årgang og årgangen efter det, og derfor er der meget på spil. Fortsætter Iben Hjorth Buskop.

Selvom hestene er solgt får Stutteri Hjortebo stadig 10 procent af de penge, deres heste løber ind på de danske væddeløbsbaner. Sidste år blev det til knap 8 millioner kroner i Skandinavien - heraf cirka to i Danmark.

Stutteri Hjortebo skal avle vindere, ellers kan de ikke sælge føl året efter.
Stutteri Hjortebo skal avle vindere, ellers kan de ikke sælge føl året efter.
Foto: Hans Vittarp TV MIDTVEST

Drømmen om Derbyet   

Et løb som alle gerne vil vinde, er det prestigefyldte Danske Derby på Klampenborg Galopbane. Ud over æren var der i år 400.00 kroner til vinderen. 

- Da vi startede, drømte jeg om at lave én derbyvinder. Nu har vi haft fem. Det er et eventyr, fortæller Søren Hjorth, der grundlagde Hjortebo for 50 år siden.

De seneste to år har heste fra Stutteri Hjortebo vundet den eftertragtede titel og igen i år var der to heste med. Vi følger en meget nervøs og spændt Familien Hjort til både det Jyske og det danske Derby.