Gymnasiereform: Landsdelens rektorer positive

Umiddelbart er flere af rektorerne på landsdelens gymnasier positive efter at have læst den nye gymnasiereform.

Viborg gymnasium online prøver

I Lemvig glæder rektor Bo Larsen sig til at komme i gang med den nye gymnasiereform. 

- Det ser spændende ud, og jeg tror vi kommer ud af det med et bedre gymnasium. Den opgave kan vi løfte her i Lemvig, siger rektor på Lemvig Gymnasium Bo Larsen. 

I Thisted er rektor Søren Christensen enig. Han mener, der er flere positive elementer i den nye reform. 

- Overordnet ser det positivt ud, og så er jeg især glad for, at man har mulighed for at gøre indgangen til HF mere fleksibel, siger Søren Christensen, der er rektor på Thisted Gymnasium og HF. 

Men Søren Christensen er derimod ked af at faget almen studieforberedelse (AT) forsvinder fra skemaet. 

- Det er jeg faktisk meget ked af at. AT har givet et ordentligt løft i forbindelse med samarbejdet mellem fagene. I de tre år hvor eleverne har haft AT, har de haft nogle forløb og lært en masse, siger Søren Christensen. 

Tilfreds med den nuværende reform
Kurt Sonne Thomsen der er rektor på Morsø Gymnasium er egentlig godt tilfreds med den nuværende reform, og er da heller ikke udelukkende positiv overfor den nye. 

- Jeg kan godt ærgre mig lidt over nogle af de ændringer der kommer her, for jeg synes det kørte godt som det var. Men jeg tror da også, at det her nok skal falde okay på plads, siger Kurt Sonne Thomsen fra Morsø Gymnasium. 

Ligesom flere af de andre rektorer har Kurt Sonne Thomsen svært ved at gennemskue, præcist hvad de nye karakterkrav vil betyde for gymnasiet. 

På Vestjysk Gymnasium i Tarm er rektor Mikkjal Helmsdal ikke overrasket over reformen, men er glad for at den nu er faldet på plads. 

- Det er en reform vi kan arbejde med, og det er dejligt at vi nu ved, hvad vi skal arbejde ud fra. Vi kender fremtidens rammer, og det er en lettelse, siger rektor Mikkjal Helmsdal. 

 

Færre studieretninger
Foruden karakterkravene er partierne blevet enige om at mindske antallet af studieretninger.

- Jeg ser det som en styrkelse af de små gymnasiers mulighed for at udbyde de samme studieretninger, siger Bo Larsen fra Lemvig Gymnasium. 

For at komme ind på uddannelsen HF skal man have karakteren 4 i sin uddannelsesparathedsvurdering, oplyser Undervisningsministeriet.

Ændringen af de gymnasiale uddannelser implementeres fra skoleåret 2017/18. Adgangskravet gælder dog først fra 2019.