Fredelig demonstration mod voldtægtsdom

60 demonstranter protesterede imod, at en ung somalisk voldtægtsforbryder alligevel ikke skal udvises.

Onsdag eftermiddag samledes omkring 60 personer i Herning for at demonstrere mod den dom, som en 18-årig somalisk mand fra Gullestrup fik i en voldtægtssag. De er utilfredse med, at den unge mand efter en ankesag alligevel ikke skal udvises af Danmark.

Den somaliske mand blev i slutningen af juni fundet skyldig i voldtægt af en 10-årig pige og yderligere to voldtægtsforsøg. Første dom faldt i byretten i Herning, den lød på seks års fængsel og udvisning. Den 18-årige ankede dommen til Vestre Landsret, som ændrede dommen til en betinget udvisning. Han skal altså kun sendes tilbage til Somalia, hvis han begår ny kriminalitet.

Arrangør: Han skal udvises

Demonstranterne gik fra retsbygningen i Herning og hen til rådhuset. Demonstrationen foregik fredeligt, fortæller TV MIDTVEST's reporter på stedet. Demonstrationen var arrangeret af 19-årige Thomas Rosendahl.

- Vi holder demonstrationen, fordi vi synes, voldtægstforbryderen skal udvises. Det har intet med racisme at gøre. Men vi synes, det er forkert ikke at udvise ham efter det, han har gjort, siger han.

Demonstrationer ændrer ikke domme

Retspræsident Henrik Schinkel Stamp mener ikke, at demonstrationer som denne påvirker dommernes bedømmelse.

- Det ville være meget uheldigt, hvis det ændrede dommernes beslutning. Dommerne dømmer jo efter loven. Hvis befolkningen ønsker at retstilstanden skal ændres, må de kontakte folketingspolitikerne og få dem til at fremsætte et lovforslag, siger retspræsidenten.

Selvom demonstrationen ikke ser ud til at ændre noget ved voldtægtsdommen, mener Thomas Rosendahl, at han har sat fokus på utilfredsheden.

- Jeg havde regnet med, at der dukkede flere op, men jeg er ikke skuffet, for vi har fået skabt noget opmærksomhed.