Flugtbilisten fra Karup identificeret: Troede han påkørte rådyr

Bil og fører er identificeret efter færdselsdrabet ved Flyvestation Karup. Bilisten forklarer, at han troede, at det var et rådyr, han havde påkørt.

Flugtbilisten fra Karup er nu identificeret og sigtet.
Flugtbilisten fra Karup er nu identificeret og sigtet.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Bil og fører er identificeret efter færdselsdrabet ved Flyvestation Karup, hvor en 22-årig soldat blev dræbt, skriver Midt- og Vestjyllands Politi.

En 71-årig mand er sigtet for uagsomt manddrab efter færdeselsuheldet den 7. oktober foran Flyvestation Karup.

Den sigtede erkender sig delvis skyldig. Han forklarer, at han på gerningstidspunktet troede, at det var et rådyr, han havde påkørt.

- Da politiet retter henvendelse til ham på hans bopæl i går eftermiddags, stod det klart for betjentene, at de havde fat i den rigtige mand. For det første holdt bilen udenfor, og hele hans optræden bar præg af, at han godt vidste, at spillet var tabt, siger Poul Vestergaard-Lau, vicepolitiinspektør og leder for lokalpolitiet i Viborg. 

1:57
Se video: En 71-årig mand er sigtet for uagtsom manddrab - og han erkender sig delvist skyldig.

Det var et kamera 16 kilometer fra gerningsstedet, der fik politiet på sporet af flugtbilisten.

På videokameraet fra Sunds kan man se en VW Up, der cirka et kvarter senere ses på videooptagelserne fra Flyvestation Karup.

- Han erkender, at han kommer kørende på stedet på tidspunktet for uheldet. Han siger, at han rammer noget i fodgængerovergangen, men han fortæller, at han tror, at det er et rådyr, han har ramt, siger Poul Vestergaard-Lau.

På videoovervågningen fra Sunds kunne man se en streamer på siden af bilen, der kunne kobles til en virksomhed, hvor den nu sigtede mand blev identificeret.

Bilen, som bilisten flygtede i, blev fundet på hans bopæl. Der var skader på front og forrude.

Chefen for Flyvestation Karup er lettet over, at flugtbilisten endelig er fundet.

- Det er en kæmpe lettelse, at bilisten endelig er fundet. Ikke bare for familien, men for hele flyvestationen, så der igen kan komme ro  på efter den tragiske hændelse, siger garnisonskommandant Palle Mikkelsen.

Politiet oplyser, at manden er løsladt efter afhøring, da der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør.