Chef for flyvestation til flugtbilist: Meld dig, du har brug for hjælp

Det har været en svær uge for de ansatte på Flyvestation Karup, hvor en 22-årig værnepligtig mandag aften blev dræbt af en flugtbilist.

Det er fire dage siden, en 22-årig værnepligtig blev påkørt og dræbt uden for Flyvestation Karup.

quoteJeg håber inderligt, at den pågældende bilist melder sig og taler med politiet. Jeg tror, at han eller hun har brug for hjælp.

Palle Mikkelsen

Nu kommer garnisonskommandant Palle Mikkelsen med en klar opfordring til flugtbilisten.

- Jeg håber inderligt, at den pågældende bilist melder sig og taler med politiet. Jeg tror, at han eller hun har brug for hjælp, og jeg tror også, at den pågældende er klar over det. Så meld dig, siger han.

En svær uge

Hele ugen har ulykken fyldt meget på flyvestationen, og det har været rigtig svært for de ansatte og i høj grad de værnepligtige, fortæller Palle Mikkelsen.

- Det er unge mennesker, og de har taget det meget nært, men de har været fantastiske til at bakke op om hinanden og lave sorgbehandling. Vi rykker sammen i bussen og får tid og rum til at snakke om det og udtrykke vores følelser, siger han.

Den 22-årige soldat, der blev påkørt og dræbt mandag aften i en fodgængerovergang lige ud for Flyvestation Karup, har familie både i Danmark og Grønland.

Han begyndte på som værnepligtig i flyvevåbnet i august og var dermed halvvejs i sit uddannelsesforløb.

- Han er vellidt, en god soldat og en fantastisk kammerat, og det er også det, hans kollegaer har givet udtryk for, siger Palle Mikkelsen.

Palle Mikkelsen og Flyvestation Karup har trygt overladet efterforskningen til politiet. De har givet dem alt det overvågning, de har.
Palle Mikkelsen og Flyvestation Karup har trygt overladet efterforskningen til politiet. De har givet dem alt det overvågning, de har.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

300 tip men intet gennembrud

Midt- og Vestjyllands Politi har offentliggjort billeder af bilen, som kørte ind i den 22-årige, og ind til videre har det givet over 300 tip. Men der er foreløbig ikke noget, der har ført til et gennembrud.

- Vi bliver ved med at efterforske, så længe der kommer tip ind. Det er så vigtigt for de pårørende at få det her lukket af, og det er også vigtigt for os at finde ud af, hvad der skete, og det får vi først, når vi får alles forklaringer, siger politikommissær Christian Toftemark, der leder efterforskningen.

For både kammeraterne og ikke mindst familien håber chefen for flyvestationen, at flugtbilisten melder sig.

- Familie, pårørende og kollegaer mangler en afslutning på denne her tragiske hændelse. Jeg er helt overbevist om, at der sidder en der eller måske flere, som har en rigtig dårlig samvittighed og har brug for at tale med nogen. Og jeg håber, inderligt at lokale og andre bliver ved med at tippe politiet, så vi kan finde flugtbilisten.

Har man tip i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 114.

Det er føreren af bilen med den røde ring om, som politiet er på jagt efter.
Det er føreren af bilen med den røde ring om, som politiet er på jagt efter.
Foto: Overvågning