Flere flygtninge er ingeniører

Flygtningestrømmen har øget antallet af personer med højere uddannelser

Langt flere flygtninge der kommer til Danmark har en videregående uddannelse.
Langt flere flygtninge der kommer til Danmark har en videregående uddannelse.

Flygtningestrømmen til Danmark har øget antallet af personer med bl.a. ingeniør- og it-uddannelser. Det viser en opgørelse lavet af fagbladet Ingeniøren.

Bladet har kontaktet en række asylcentre, hvor det vurderes at mellem 400 og 800 asylansøgere har en af de attraktive uddannelser med i bagagen til Danmark.

Der findes ikke officielle opgørelser over asylansøgernes baggrund. Men Jammerbugt Kommune, som bl.a. driver asylcentre i det midt- og vestjyske område, har spurgt i godt 1700 asylansøgere om deres uddannelse.

- Vurderingen er, at 2-4 procent af det samlede antal asylansøger har en baggrund inden for it- eller ingeniørfaget, som er en populær videregående uddannelse i bl.a. Syrien, siger asylcenterleder Ninna Svendsen fra Jammerbugt Kommune til Ingeniøren.

 Samme vurdering kommer fra Asylcenter Vesthimmerland, som også driver flere centre her i landsdelen.

Hos Dansk Industri ser arbejdsmarkedskonsulent Marie-Louise Lindeløv gerne, at de ressourcestærke flygtninge kommer ud i virksomhederne hurtigst muligt.

- Det er selvfølgelig positivt, hvis en større gruppe flygtninge har de uddannelser, som virksomhederne har svært ved at finde i dag. Det skal udnyttes langt bedre, konstaterer Marie Louise Lindeløv.