Flere flygtninge er ingeniører

Flygtningestrømmen har øget antallet af personer med højere uddannelser

Flygtningestrømmen til Danmark har øget antallet af personer med bl.a. ingeniør- og it-uddannelser. Det viser en opgørelse lavet af fagbladet Ingeniøren.

Bladet har kontaktet en række asylcentre, hvor det vurderes at mellem 400 og 800 asylansøgere har en af de attraktive uddannelser med i bagagen til Danmark.

Der findes ikke officielle opgørelser over asylansøgernes baggrund. Men Jammerbugt Kommune, som bl.a. driver asylcentre i det midt- og vestjyske område, har spurgt i godt 1700 asylansøgere om deres uddannelse.

- Vurderingen er, at 2-4 procent af det samlede antal asylansøger har en baggrund inden for it- eller ingeniørfaget, som er en populær videregående uddannelse i bl.a. Syrien, siger asylcenterleder Ninna Svendsen fra Jammerbugt Kommune til Ingeniøren.

 Samme vurdering kommer fra Asylcenter Vesthimmerland, som også driver flere centre her i landsdelen.

Hos Dansk Industri ser arbejdsmarkedskonsulent Marie-Louise Lindeløv gerne, at de ressourcestærke flygtninge kommer ud i virksomhederne hurtigst muligt.

- Det er selvfølgelig positivt, hvis en større gruppe flygtninge har de uddannelser, som virksomhederne har svært ved at finde i dag. Det skal udnyttes langt bedre, konstaterer Marie Louise Lindeløv.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.