Fjordbank Mors: Missionen mislykkedes

150 utilfredse og forvirrede aktionærer mødtes søndag formiddag i Fjordbank Arena i Nykøbing i frustration over den situation Fjordbank Mors er havnet i.

Aktionærerne havde før mødet i dag en en ambition og en forhåbning om, at det kunne lykkes at redde banken - videreføre den på lokale hænder - og dermed udgå, at den overgår til Finansiel Stabilitet og efterfølgende bliver solgt.

Lykkedes ikke

Men missionen mislykkedes. Skulle aktionærernes ønske gå i opfyldelse skulle der rejses 700 mio. kroner - en opgave og en mundfuld, som var alt, alt for stor ikke bare for banken - men også for den fremmødte skare af aktionærer.

Klaus Hansen, næstformand i bestyrelsen i Fjordbank Mors, sagde efter mødet søndag formmiddag til TV/MIDT-VEST:

- Jeg deler den opfattelse at aktionærernes penge desværre er tabt. Banken har i løbet af weekenden forsøgt at undersøge om pengene kan skaffes - men uden held. Vi har forsøgt at finde mulige fusionspartnere - men heller ikke det er lykkedes, så derfor er der nu ingen anden udvej end at overgå til Finansiel Stabilitet.

Rart med afklaring

Simon Leicht Simonsen, der er statsautoriseret revisor i Nykøbing og aktionær i banken, stod bag indkaldelsen til mødet. Han kalder udfaldet af mødet for "skuffende", men er trods alt glad for at de, som er interesserede i bankens fremtid mødtes. 

- Med mødet fik vi prøvet mulighederne af og fik en afklaring på, om det kunne lade sig gøre at redde banken, siger Simon Leicht Simonsen.