Fjordbank Mors: Missionen mislykkedes

150 utilfredse og forvirrede aktionærer mødtes søndag formiddag i Fjordbank Arena i Nykøbing i frustration over den situation Fjordbank Mors er havnet i.

Aktionærerne havde før mødet i dag en en ambition og en forhåbning om, at det kunne lykkes at redde banken - videreføre den på lokale hænder - og dermed udgå, at den overgår til Finansiel Stabilitet og efterfølgende bliver solgt.

Lykkedes ikke

Men missionen mislykkedes. Skulle aktionærernes ønske gå i opfyldelse skulle der rejses 700 mio. kroner - en opgave og en mundfuld, som var alt, alt for stor ikke bare for banken - men også for den fremmødte skare af aktionærer.

Klaus Hansen, næstformand i bestyrelsen i Fjordbank Mors, sagde efter mødet søndag formmiddag til TV/MIDT-VEST:

- Jeg deler den opfattelse at aktionærernes penge desværre er tabt. Banken har i løbet af weekenden forsøgt at undersøge om pengene kan skaffes - men uden held. Vi har forsøgt at finde mulige fusionspartnere - men heller ikke det er lykkedes, så derfor er der nu ingen anden udvej end at overgå til Finansiel Stabilitet.

Rart med afklaring

Simon Leicht Simonsen, der er statsautoriseret revisor i Nykøbing og aktionær i banken, stod bag indkaldelsen til mødet. Han kalder udfaldet af mødet for "skuffende", men er trods alt glad for at de, som er interesserede i bankens fremtid mødtes. 

- Med mødet fik vi prøvet mulighederne af og fik en afklaring på, om det kunne lade sig gøre at redde banken, siger Simon Leicht Simonsen.

 

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Erhverv.