Fire unge fyre høster roer som i gamle dage

Fire fyre i 20'erne har restaureret en komplet maskinpark af landbrugsredskaber fra 1970'erne.

Emil Thorgaard Rasmussen, Rasmus Timm, Morten Damsgaard og Peter Ibsen bruger deres fritid på noget lidt andet end andre, der er midt i 20'erne.

De fire unge mænd har restaureret en komplet maskinpark af landbrugsredskaber fra 1970'erne til tage roer op med. Lørdag blev grejet for første gang taget i brug i muldjorden i Salling.

- Det er nostalgi jo. Det er det, vores forældre har kørt på, så det er sjovt at komme med tilbage i tiden, og det er rigtig hyggeligt, siger Rasmus Timm.

De fire bonderøve, som de bliver kaldt, har købt grej for små 10.000 kroner. De fem veterantraktorer havde de i forvejen.

- Det er for kendere, så der er mange små fif, vi ikke kender. Det er første år vi makker i det, så vi har også lidt at lære endnu. Vejret er ikke det bedste, men i gamle dage var de ikke så kede af det, så vi er også nødt til at klø på, siger Emil Thorgaard Rasmussen.

Det begyndte en våd aften

Regnen drillede roehøsten, og det var måske ikke tilfældigt, for ideen opstod en våd aften i januar i år.

- Til at starte med var det egentlig bare en fuldemandssnak imellem os fire unge drenge, men som lige pludselig blev en realitet, siger Emil Thorgaard Rasmussen.

Høsten fortsætter næste weekend, og når roerne er oppe af jorden, skal de fire fyre bruge vintermånederne på at gøre maskinerne klar til næste år.

- Der er masser af arbejde i det her og også i det her med at få maskinerne til at køre. Nogle af dem har stået stille i mange år, så der er lige noget rust, der skal slibes af mange steder, siger Rasmus Timm.

Roe-foreningen, som de kalder sig på Facebook, regner med at dyrke roer igen næste år. Her satser de på at udvide de to tønder land til fire.

Roe-foreningens Facebook-side har 1300 likes. 24.000 personer har set deres seneste opslag, og det fik flere interesserede til at komme ud og se deres arbejde i marken.