FCM: Vi gør alt for at finde ballademagerne

FC Midtjylland er klar med karantænestraffe til de tilhængere, der fredag aften kom i åben kamp med politiet forud for lokalopgøret mod Viborg FF.

fcm_boeller.jpg

- Det hører ingen steder hjemme. Det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan afvikle et derby uden ballade. Selvfølgelig skal der være stemning til de her kampe, men det her hører ingen steder hjemme.

Hos FC Midtjylland tager klubbens kommercielle direktør, Jacob Jørgensen, i dag skarp afstand fra den voldelige og hensynsløse adfærd, som en stor gruppe af klubbens tilhængere udviste især forud for lokalopgøret mellem Viborg FF og FC Midtjylland fredag aften. 

Ser videomateriale igennem for at finde syndere

Derfor gik FC Midtjylland allerede i går aftes i gang med at identificere de personer, der ikke kunne opføre sig ordentligt forud for, under og efter kampen i Viborg. 

- Vi vil simpelthen ikke finde os i den her opførsel, så vi vil gå benhårdt ind i det her. Vi gør selvfølgelig, alt hvad vi kan. Vi har allerede identificeret 15 og 20, og der venter en karantænestraf. Og hvis der er lovovertrædelse, så kommer der selvfølgelig et efterspil. Vi er i gang med at se video, så der kommer formentlig flere, siger Jacob Jørgensen. 

Midt- og Vestjyllands Politi måtte indsætte deres indsatsstyrke og indkalde assistance hos både Nordjyllands- og Østjyllands Politi. Ni blev anholdt og 35 sigtet for en række lovovertrædelser blandt andet vold mod tjenestemand, trusler, gadeuorden og hærværk. 

Karantæne i to år

FCM er desuden i dialog med politiet for at finde frem til så mange som overhovedet muligt. Og så snart de finder dem, så vil der være øjeblikkelige konsekvenser.

- Vi sanktionerer så hårdt som overhovedet muligt, og det er karantæne til kampene på to år. Det er meget vigtigt for os at understrege, at det er nogle få, der ødelægger det for de mange, og det vil vi simpelthen ikke finde os i, siger FCM’s kommercielle direktør.

Men med alle de her overtrædelser så er det vel ikke så få, der har opført sig uansvarligt i går?

- Nej, du kan selvfølgelig godt sige, at de 15-20 vi har fundet frem til er mange. Og det er også alt for mange, men med det antal fans vi havde med i går, så er det stadig en relativ lille procentdel, der er gået over stregen. Hvis du står i en gruppe, og en anden kaster et kanonslag, hvad skal du så gøre? Der er forskel på at være en af frontløbere og så på at være en del af gruppen, siger Jacob Jørgensen.

Han understreger i øvrigt, at FC Midtjylland normalt ikke har problemer med deres fans på udebaneture og mener derfor umiddelbart ikke, at der er behov for yderligere tiltag.