FCM på sommercharmetur: Spiller med børn og unge i Holstebro

En række børn og unge fik sig lidt af en oplevelse fredag, da de spillede fodbold med og mod guldvinderne fra FC Midtjylland.

FC Midtjylland-spillerne lærte fra sig med bolden, men havde også tid til at snøre støvler på de unge talenter. Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

FC Midtjyllands sommerferie er overstået, og de er så småt i gang med forberedelserne til den nye sæson. Fredag fandt de dog tid til en charmeoffensiv i Holstebro.

Her trænede over 200 børn fra området med de danske mestre. Børnene, der var 7-11 år, øvede både tekniske færdigheder og frispark med ulvene.

Og det var noget, der gjorde indtryk på Johannes Målbæk og Sander Hansen, der begge synes, det var ”fedt og meget sjovt”.

En af ulvenes profiler, Erik Sviatchenko, håbede også, at børnene havde en god dag.

- Jeg håber da, at de først og fremmest glæder sig over, at de får lov til at spille noget fodbold, og måske kan de blive lidt inspireret. Vi prøver vores bedste, selvom vi ikke alle sammen er de bedste trænere, siger han.

Kamp mod de ældre

Spillerne fra FC Midtjylland kom dog også i kamp senere på dagen. Her spillede de nemlig kamp mod FS Holstebro, hvilket også var en stor oplevelse for Magnus Refsgaard, der vogtede hjemmeholdets mål i første halvleg.

- Det er en kæmpestor oplevelse at møde de danske mestre. Især når de stiller med sådan et hold, som de gør i dag med Jakob Poulsen og keeperen dernede, Jesper Hansen, siger han.

FC Midtjylland prøver generelt at brande sig i Holstebro, men brandingen går også den anden vej.

- Det er klart, at vi går ind i et samarbejde med også at brande vores talentarbejde med de fire moderklubber, Holstebro, Måbjerg, Mejrup og Mejdal-Halgård, og så er det jo fedt at FS (FS Holstebro, red.) kan vise sig frem i dag, siger Kim Pedersen, der er sportschef i FS Holstebro.