Lemvig Kommune opgraderer med flere busser: Får stor betydning for lokalsamfundet

Hvis man ønsker at komme med flexbusserne, skal man senest en time i forvejen give besked.

Forsøget løber til og med den 31. december 2020.
Forsøget løber til og med den 31. december 2020.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

I dag er det nemt at komme i godt humør, hvis man som borger skal fra eller til Lemvig fra en af de nærliggende landsbyer.

For Lemvig Kommune har nemlig lavet et forsøg fra dags dato til og med den 31. december 2020, hvor fire busser gratis fragter borgere til og fra Lemvig. Busserne kører fra de landsbyer, der ikke har regionale busser eller tog.

En af dem, der især er glad for kommunens tiltag, er Christina Serup Hove, der er formand i Møborg Sogneforening.

- Det betyder rigtig meget. Det betyder, udover at vi føler os hørt, også, at vi får muligheder for at benytte hinandens tilbud (de tilbud, der findes forskellige steder i kommunen, red.). Og at vi får mulighed for at favne lidt bredere, siger hun.

Fra venstre: Pernille Simonsen fra Bøvling borgerforening, Steffen Damsgaard fra Lemvig Kommune, Bodil Roloff fra Bækmarksbro borgerforening og Christina Serup Hove fra Møborg sogneforeningen.
Fra venstre: Pernille Simonsen fra Bøvling borgerforening, Steffen Damsgaard fra Lemvig Kommune, Bodil Roloff fra Bækmarksbro borgerforening og Christina Serup Hove fra Møborg sogneforeningen.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Et tilbud til lokalsamfundet

I Lemvig Kommune, som altså har arrangeret forsøgsordningen, ser man det som et tilbud til lokalsamfundet.

Det fortæller Steffen Damsgaard, der er formand for Teknik- og Miljøudvalgt i Lemvig Kommune.

- Vi vælger at opgradere med en flexbus, fordi vi har nogle steder, hvor vi ønsker, at der skal være en bedre kollektiv trafikmulighed, fortæller han.

Flexbusserne kommer til at køre efter en fast køreplan, når de bliver bestilt efter behov. Forsøget bliver på den måde, fordi kommunen ikke mener, at det er nødvendigt, at busserne kører, hvis der ikke er borgere, der skal med.

Derfor bliver der heller ikke smidt penge ud ad vinduet, hvis kommunen skulle sende en tom bus ud på vejene.

- Det er bestemt ikke penge ud ad vinduet. Bussen, der enten kan være en taxa eller en minibus, kører kun, hvis der er nogen, der ringer. Det ville være noget andet, hvis vi havde en fast, rute, hvor der ikke sad nogen i, siger Steffen Damsgaard.

Hvis man ønsker at komme med en af de flexbusser, der kører i Lemvig Kommune, skal man give udtryk for det mindst en time i forvejen.

Under forsøget skal det findes ud af, om der er stoppesteder nok, om stoppestederne ligger rigtigt og om formidlingen omkring tilbuddet er tilstrækkeligt.

1:10
Lemvig Kommune har startet en forsøgsordning, hvor busser kommer til at køre borgere gratis til og fra Lemvig.