Historisk busrute lukker: Slut på en lang familietradition

I dag kørte den blå bus på rute 50 mellem Skive og Viborg sin sidste tur. Regionen har sparet den væk.

I 92 år har rute 50 fragtet alle fra skolebørn til pensionister frem og tilbage på strækningen mellem Skive og Viborg. Men nu er det slut. Region Midtjylland har nedlagt busruten, fordi der skal spares på den kollektive trafik. Derfor rullede bussen i dag ud på den allersidste tur, og med på turen var en lang familiehistorie.

I 1927 kørte Henning Jensens bedstefar den første tur, og i dag kørte han selv med på den sidste.

Henning Jensen er tredje generation i busselskabet De Blaa Busser, hvor hans farfar tilbage i tyverne startede med at køre bus netop på ruten mellem Viborg og Skive

- Det er da trist, at det nu er slut, for det er jo den rute her, der har bygget firmaet op, siger Henning Jensen.

Ruten er sparet væk

Region Midtjylland har som et led i en spareøvelse valgt at nedlægge ruten. Skive og Viborg kommuner forsøgte ellers at redde ruten, men det lykkedes altså ikke.

- Forklaringen er jo den, at prisen ville være meget høj, hvis vi skulle føre den videre uændret, og det kunne vi ikke finde økonomi til i Skive Kommune, siger Jens Peder Hedevang (V), der er formand for kommunens teknik- og miljøudvalg.

Kommunerne forsøger nu at lave en anden løsning, hvor man i stedet kan skifte bus undervejs

- Vi prøver på den måde at tilgodese dem, der har et behov for at køre med bus på ruten. Men vi må også erkende, at der er ikke den helt vilde trafik på ruten, så bussen har mange gange næsten kørt tom rundt, siger Jens Peder Hedevang. 

Busselskabet De Blaa Busser har omkring 80 ansatte, og de vil alle fortsat være tilknyttet selskabet.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.