Erkender ulovlig adgang til mink

Dyreretsforeningen Anima og Dansk Pelsdyravlerforening har indgået forlig om uberettiget indtrængen i 2009. Og selvom erstatningen nu kun udgør en syvendedel af det oprindelige beløb, er der lettelse blandt minkavlerne (opdateret).

Dyreretsforeningen Anima har netop indgået forlig med Dansk Pelsdyravlerforening og skal dermed kun betale en erstatning på 125.000 kroner.

Anima indrømmer, at organisationen uberettiget trængte ind på adskillige minkfarme i forbindelse med dokumentarprogrammet Operation X tilbage i 2009. Ved Byretten i Holstebro blev Anima og organisationens kommunikationschef, Thorbjørn Schiønning, egentlig dømt til at betale en erstatning på næsten 850.000, men den erstatning er nu blevet kraftigt reduceret.

- Anima og Thorbjørn Schiønning anerkender nu deres ansvar i forhold til den ulovlige indtrængen, og det faktum, at de har udsat tusindvis af mink for en alvorlig smitterisiko. Det er klart, at beløbet er noget mindre, end det vi fik tilkendt i Byretten, men det er vores vurdering, at vi i sidste ende ville få meget svært ved at få den fulde erstatning udbetalt, fortæller Tage Pedersen, der er formand for Dansk Pelsdyravlerforening, til Kopenhagen Fur.

Renset for mistanke

Én af dem, der blev mistænkt for dyremishandling i 2009 er minkavler Svend-Ove Hamburger fra Hvide Sande. Han er tilfreds med forliget.

- Jeg er lettet over, at Anima har erkendt, at de har forbrudt sig mod loven. Det renser mig for mistanke om dyremishandling, fortæller han til TV MIDTVEST.

Udover Anima er tre journalister blevet dømt i sagen. Den del af sagen skal for Landsretten senere i maj.