En million kroner skal styrke turismen på vestkysten

Et forskningsprojekt, som skal udvikle turismen på vestkysten, får en million kroner.

Ringkøbing-Skjern Kommune modtager sammen med Varde kommune godt en million kroner fra Landdistriktspuljen til et forskningsprojekt, der skal undersøge, hvordan de to kommuner kan opgradere samarbejdet mellem turismeaktører og frivillige foreninger om udviklingen af aktivitetstilbud til turister, det skriver Ringkøbing Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

Projektet skal være med til at styrke vestkysten som turistdestination. 

- Der er et stort potentiale i at koble den nyeste forskningsbaserede viden på et af de store erhvervsmæssige udviklingsområder i vores to kommuner. Jeg glæder mig til at følge resultaterne af samarbejdet, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen i en pressemeddelelse.

Fakta

Pengene fra Landdistriktspuljen går til et offentligt forskningsprojekt i samarbejde med Aalborg Universitet. Med samarbejdet med universitetet får kommunerne adgang til en forskergruppe, der arbejder inden for turismefeltet og derfor kan bidrage med vigtig viden til de to kommuner.

Projektet skal blandt andet undersøge, hvordan fx idrætshaller i de to kommuner kan bruges til oplevelser for turister samt at lave workshops, hvor turismeaktører og foreninger mødes for at diskutere og udvikle samarbejdsmulighederne, så projektet kan hjælpe flest mulige.