Efter flere timers kamp: Naturbrand helt slukket

Brandfolkene kæmpede i flere timer for at få bugt med naturbranden ved Kongenshus Mindepark. Nu er den slukket.

40 brandmænd kæmpede mod branden i flere timer.
40 brandmænd kæmpede mod branden i flere timer.
Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

Der skulle 40 brandmænd, 20 køretøjer, politi og en helikopter til at slukke naturbranden ved Kongenshus Mindepark tirsdag eftermiddag.

Omkring klokken 14 fik Midtjysk Brand & Redning en melding om en naturbrand i Kongenshus Mindepark uden for Karup. Allerede da brandvæsnet kom til stedet, havde branden bredt, så det blev en hård kamp for brandfolkene.

- Udfordringen har været, at det har været så tørt, og vindforholdene har været rigtigt udfordrende for os. Den gjorde, at branden sprang foran os og bagved os, siger Lasse B. Magnussen, som er indsatsleder ved Midtjysk Brand & Redning.

Det var blandt andet tørt lyng, der var gået ild i.
Det var blandt andet tørt lyng, der var gået ild i.
Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

Nåede ikke skoven

Branden nåede at sprede sig til fire hektar, og den nærmede sig hurtigt en nærliggende skov. Ved hjælp af helikopter fik brandvæsnet et overblik over branden, og de nåede at få bremset branden, inden den nåede skoven.

At branden ikke nåede at sprede sig mere, skyldes, ifølge indsatslederen, det gode samarbejde mellem de forskellige brandstationer. Der var nemlig blevet tilkaldt brandfolk fra Karup, Viborg og Kjellerup, og Beredskabsstyrelsen blev tilkaldt fra Thisted. Oven i det fik brandfolkene også assistance af store brandslukningskøretøjer fra Flyvestation Karup.  

- Vi fik hjælp fra andre stationer, og det var ekstremt vigtigt, når vi havde så omfattende en brand. Der skulle bruges rigtig meget man-power, og der skulle bruges rigtig meget vand, siger Lasse B. Magnussen.

Efter branden kom under kontrol, handlede det for brandfolkene om at få slukket resten og få sikret, at der ikke ville komme gang i det igen. Og kort efter at det meste af ilden var blevet slukket, blev flere af køretøjerne sendt hjem til stationerne.

TV MIDTVEST har omkring klokken 22 været i kontakt med Midtjysk Brand & Redning, og meldingen lyder på, at branden er helt slukket, og at de sidste brandfolk nu er på vej hjem.

Fire hektar natur blev ramt af branden.
Fire hektar natur blev ramt af branden.
Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

TV MIDTVESTs fotograf sendte en drone i vejret. Se området, hvor branden ramte, herunder. 

2:52
Se dronebillederne fra Kongenshus Mindepark.