DM i svæveflyvning i Arnborg

Danmarksmesterskaberne i svæveflyvning ved Arnborg begyndte i torsdags, og indtil videre er det blevet til seks dage med godt vejr.

svævefly

At det gode vejr fortsat er over os, nyder de særligt godt af ved DM i svæveflyvning i Arnborg ved Herning.

- I de 40 år, jeg har været med og oplevet, så er det her det ubetinget bedste år. Seks dage i træk med udsigt til yderligere tre-fire dage. Vi kan ikke ønske det bedre. Det er super godt, siger Chris Oxholm, der er Medarrangør for DM i svæveflyvning.

 

I dag fløj 57 fly med i alt 67 deltager 300 kilometer over det vestjyske landskab, inden de igen landede i Arnborg. Konkurrencen går ud på at flyve en række forskellige ruter på kortest tid og udelukkende bruge naturlig opdrift til at holde sig i luften.

En af dem, der i dag fik luft under vingerne er piloten Arne Boye-Møller fra Herning Svæveflyveklub.

- Det er jo en fantastisk oplevelse. I dag var indtil videre højdepunktet, hvor vi kunne komme op i næsten 2500 meter med store store hastigheder, så det har været en rigtig god oplevelse indt til videre, lyder det fra piloten.

 

Arrangørerne kan ikke huske, at de tidligere har haft bedre betingelser for at afvikle danmarksmesterskabet. På søndag forventer de, at de mange svævefly skal lægge en distance bag sig på hele 750 kilomter i det danske luftrum.

 

Danmarksmesterskaberne i svæveflyvning afvikles fra Svæveflyvecenter Arnborg, 15 km syd for Herning, i perioden 5.-15. maj 2016.