DK's hårdeste ultraløb på vej gennem landsdelen

Danmarks længste og hårdeste ultraløb på 525 km er lige nu på vej gennem landsdelen langs den jyske vestkyst.

250515Ultraloeb.jpg

Når ordene etapeløb og førertrøje nævnes, og en strækning på 525 km skal tilbagelægges, tænker de fleste nok på Tour de France, Giro d'Italia eller andre klassiske cykelløb. Men i disse dage giver de ustyrlige ultraløbere (DUUL) de ord en særlig betydning.

30 deltagere har byttet cyklen ud med et par ekstra gode løbesko og er lige nu på vej gennem landsdelen i Danmarks længste og hårdeste ultraløb.

- Vi vil jo gerne lave noget, der kræver noget helt særligt af deltagerne, og da denne ide kom på bordet, var vi alle begejstret. Et etapeløb hvor løberne går all-in, altså ikke har mulighed for blot at tage en etape eller to, giver løbet den helt særlige ultraløber-ånd, forklarer Thomas Madsbjerg fra DUUL og arrangør af løbet, i en pressemeddelelse.

Starten gik den 23. maj fra Rudbøl ved grænsesten nr. 245. Løbet varer 6 dage med etapelængder fra 80 til 105 km pr. dag og følger den jydske vestkyst. Fra den 24. til 26. er de i det midt- og vestjyske område.

Hædres med førertrøje

Som i de klassiske cykelløb hædres den førende deltagere med en trøje, ikke den gule, men den DUUL'e førertrøje.

- Det er jo et etapeløb, så vi løber efter klassementet, så den DUUL'e førertrøje synes at være det helt rigtige betegnelse for netop den førende løber. Vi syntes, i lighed med de store cykelløb, at der skulle uddeles flere trøjer. Da det er begrænset med bjerge på ruten, har vi opfundet kammeratskabstrøjen, som der stemmes om hver aften, når alle er kommet i mål. Den går til den, der har vist særligt godt kammeratskab under turen, siger Lars Mose en anden af arrangørerne fra DUUL.

Kammeratskabet kan vise sig helt uundværligt efterhånden, som de mange kilometer tærer på deltagernes fysiske og psykiske kræfter. Mellem hver etape er der overnatning med aftensmad og morgenmad næste dag, som DUUL står for.

- For os bliver den største udfordring, at vi står for arrangementet samtidigt med, at vi gerne selv vil deltage, men vi tror på at vores netværk, familie, venner og løbetosser i hele Jylland nok skal stå til rådighed, forklarer den sidste af de tre tovholdere, Thomas Kokholm.