Direktør om spareplan: Vi har forsøgt at dele sol og vind lige

Region Midtjylland lægger op til at spare på sundhedshuset i Skive. Koncerndirektøren forklarer her hvorfor.

1:47
Koncerndirektør Ole Thomsen. Se et interview med ham her.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Det er aldrig rart at gennemføre en sparerunde, men administrationen i Region Midtjylland har bestræbt sig på at lave et balanceret forslag.

Sådan lyder det fra koncerndirektøren i Region Midtjylland, Ole Thomsen, efter at Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard har været ude med en kraftig kritik af planerne, som blandt andet vil ramme genoptræningen af trafikofre og personer med hjerneskader i Skive Sundhedshus.

- Vi skal spare 10 millioner kroner og er nødt til at lukke nogle stillinger. Ellers kan det ikke lade sig gøre. Det er negativt for de steder, det går ud over, men jeg mener, at det er forsvarligt, og at de har lavet en balanceret løsning, siger Ole Thomsen. 

Regionsrådet har besluttet, at der skal spares 10 millioner kroner på neurologien og neurorehabiliteringen og har derfor bedt administrationen om at komme med et forslag.

Forslaget er endnu ikke behandlet politisk, men administrationen lægger blandt andet op til, at der skal fjernes tre af 30 sengepladser i neurorehabiliteringen i Skive. Det vil betyde, at syv stillinger skæres væk.

Også besparelser i øst

Peder Christian Kirkegaard mener, at besparelserne rammer geografisk skævt, men Ole Thomsen understreger, at neurorehabiliteringen i Lemvig er så lille, at der stort set ikke kan spare noget her, og at afdelingen i Hammel flere gange har været udsat for besparelser.

- Jeg synes, at de (administration, red) har forsøgt at dele sol og vind lige. De har formentlig tænkt, at nu er det gået ud over Hammel i flere omgange, og at det kan ikke lade sig gøre i Lemvig. Så er der kun Skive tilbage, siger Ole Thomsen.

Han understreger også, at spareplanen ikke kun rammer i den vestlige del af regionen. I den samlede plan er der også lagt op til at flytte sengepladser fra Randers og Horsens til Aarhus. 

Formanden for regionsrådet, Anders Kühnau (S), ønsker ikke at kommentere bekymringen fra Skives borgmester, så længe planen ikke er forelagt politikerne.

2:15