Slagen cheftræner i Viborg om Hobro-sejr: - Det var velfortjent

Ingen har gjort det godt nok i forhold til klubbens målsætning, fortæller Viborgs cheftræner, Steffen Højer.

Steffen Højer giver kredit til Hobro for at være bedst.
Steffen Højer giver kredit til Hobro for at være bedst.
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Optimismen og smilet forsvandt i dag i Viborg FF. Med nederlaget på hjemmebane på 2-0 til Hobro bliver det ikke til fodbold i landets bedste række for de grønblusede.

Viborgs cheftræner, Steffen Højer, lægger vægt på, at kampens start, hvor Hobro kom foran i kampens første minut, gjorde det svært for Viborg.

- Det ene hold kommer ret hurtigt foran, og det andet hold kommer aldrig rigtigt igennem til noget. Det var meget betegnende for kampens gang i dag. I forhold til kampen i Hobro, hvor jeg føler, at vi var dygtige, kom frem til mange ting og spillede dem rigtig godt, der laver vi alt for mange fejl i dag. De har bare nogle spillere, der er bedre, end vi er, siger Steffen Højer efter kampen.

Med nederlaget på 2-0 på hjemmebane tabte Viborg samlet med 3-0 til Hobro over de to playoff-kampe.

Nåede ikke målsætningen

Viborgs målsætning, som flere gange er italesat af både spillere, trænere og ledere, var at rykke tilbage til landets bedste fodboldrække. Men det skete ikke.

Steffen Højer mener ikke, at der er én enkelt grund til, at holdet ikke nåede målsætningen. Han kan i stedet pege på mange.

- Jeg tror, vi kan finde mange kampe igennem året. Virkeligheden er jo, at Silkeborg rykkede direkte op. De har også et godt hold og bruger lidt flere penge, end vi gør. Det er fint nok, at vi siger, at vi gerne vil være nummer et – men det tænker jeg også, at de gerne vil være dernede, siger han.

Som i mange andre klubber sættes der nu fokus på træneren, når sæsonmålsætningen ikke blev indfriet.

Og det er Steffen Højer helt klar på.

- I forhold til at rykke op er der jo ingen af os, der har gjort det godt nok. Jeg tager min del af det. Det er jo klart, at det måske er det, det kommer til at handle om nu. Det er ikke noget, jeg kan gøre noget ved. Jeg ved, at jeg og de, der er omkring mig, leverer et godt arbejde i dagligdagen. Jeg føler, at vi er rykket rigtig meget som klub. Men jeg er med på, at vi ikke rykkede op, siger cheftræneren.

Til spørgsmålet om, hvorvidt han også er cheftræner, når næste sæsons 1. Division sparkes i gang, er svaret lidt kortere.

- Det tænker jeg ikke, at I skal spørge mig om. Der er nok nogle andre, der træffer det valg.

3:04
Interview med Steffen Højer efter nederlaget til Hobro.