Borgmester om boligmangel i Klitmøller: Vi har ikke sovet i timen

Thisted Kommune er i gang med at undersøge fremtidens bosætningsmuligheder i Klitmøller, men byen skal fortsat være attraktiv at flytte til.

Klitmøllers popularitet er begyndt at gå ud over de ældre, som ikke kan finde en ny bolig, hvis de gerne vil sælge deres hus og flytte i noget mindre. 

Thisted Kommune er klar over udfordringen og er lige nu i gang med at undersøge fremtidens bosætningsmuligheder i området.

- Lige nu er vi ved at undersøge mulighederne for netop at understøtte, hvordan vi kan sikre boligudbud, og også et varieret boligudbud. Det er det, vi gerne vil. Men et er at dække et behov her og nu, men noget andet er også at sikre, at vi får de bedste løsninger på længere sigt og bevare en attraktiv by, som Klitmøller er, siger Lene Kjelgaard Jensen (K), borgmester i Thisted Kommune, der glæder sig over, at der så stor interesse for at bo i byen.

I løbet af de seneste år er det gået stærkt for Klitmøller. Først begyndte surferne at strømme til byen, som hurtigt fik navnet Cold Hawaii. 

Den unikke surferstemning har trukket folk til fra hele Danmark, og nu er det altså så eftertragtet at bo i Klitmøller, at husene bliver revet væk, og de ældre har svært ved at finde ny bolig. Lige nu er der 57 på venteliste til den mindst attraktive lejebolig i byen.

- Jeg mener ikke, vi har sovet i timen. Der er jo grunde og huse til salg der ude, så der er muligheder på nuværende tidspunkt. Men det her er en langsigtet løsning. Det er boliger, der skal stå der i mange år. Vi kommer ikke til at bygge boliger, så det, der kommer til at ske fra vores side, er at undersøge mulighederne for, hvordan vi kan udstykke. 

Kommunalbestyrelsen i Thisted behandler sagen om almene boliger i Klitmøller på et lukket møde i næste uge.