Betinget fængsel til ligrøver

Den kvinde fra Vedersø, som røvede fra lig, stjal havenisser og punkterede dæk, slipper for at komme i fængsel.

Retten i Herning fastslog for nyligt, at den 44-årige kvinde som i februar brød ind i kapellet ved Vedersø Kirke, skal hæfte med to måneders betinget fængsel. Derudover skal hun i afvænningsbehandling, betale 10.000 kroner i bøde og samtidig betale omkring 70.000 kroner i erstatning til forskellige parter. Derudover fik hun frakendt sit kørekort i tre år.

Tyveriet af en vielsesring fra kapellet ved Vedersø Kirke er dog langtfra det eneste som kvinden stod tiltalt for i retten. Hun var tiltalt for ikke mindre end 65 forskellige ting.

Hobe af sager

Så der var nok at tage af: Kvindens labrador var bidsk, og kvinden var tidligere blevet påbudt, at den skulle bære mundkurv. Det gjorde den så ikke altid, og det betød både bidemærker i en anden kvinde og en betjent. Hun er også blevet snuppet for spirituskørsel, hvor hendes promille blev målt til 1,15.

Men det er to andre forhold, der udgør den største og væsentligste del af de 65 anklagepunkter.

Kvinden har nemlig begået adskillige tyverier af havedekorationer - det være sig alt fra havenisser til solcellelamper. Disse har hun dog opbevaret hos sig selv, og de skulle have fundet vejen tilbage til deres ejermænd.

Samtidig har kvinden snittet i talrige dæk i området. Lige fra udlejningscykler i Vedersø til varevogne i Stadil og Tim, det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern i dag.