Asylansøger varetægtsfængslet efter brandstiftelse

En 25-årig asylansøger som søndag formiddag satte ild til gulv og møbler på det midlertidige asylcenter i Herning er blevet varetægtsfængslet.

Mandag formiddag er en 25-årig asylansøger blevet varetægtsfængslet til den 1. august for at have sat adskillige andre asylansøgeres liv i fare ved at sætte ild til genstande på det midlertidige asylcenter i Herning. 

Den statsløse palæstinenser er sigtet efter den alvorlige paragraf 180 som dækker forsøg på kvalificeret brandstiftelse og for at sætte andre menneskeliv i fare. 

- Han nægter sig skyldig. Han var påvirket af hash og siger, at han ikke kan huske noget af det, der er foregået. Men med risiko for at han påvirke vidner på asylcenteret, er han blevet varetægtfængslet, indtil politiet har afhørt alle vidner, siger anklager Iben Bøttker fra Midt- og Vestjyllands Politi. 

Han er sigtet for at have antændt mindst to brande, blandt andet i et af centerets opholdsrum og i en af de 54 båse som er opstillet i beredskabsstyrelsens gymnastikssal. På den måde har han udsat op mod 108 mennesker i sovesalen for fare.

Den første brand var gået ud af sig selv efter at have beskadiget 30x40 centimeter filttæppe og gulvet nedenunder. Den anden blev opdaget af en anden beboer inden den nåede at brede sig. Der er derfor ikke sket større skade på asylcenterets lokaler.  

Asylcenter Herning drives af Asylcenter Vesthimmerland i samarbejde med Beredskabsstyrelsen på Beredskabsstyrelsens område i Herning.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.