Arbejdere snydt for 765.000 kroner

38 polske medarbejdere hos juletræsproducenten Majland i Sønder Omme er blevet snydt for trekvart million kroner i løn, mener 3F. Det skriver Fagbladet 3F.

Penge og smykker-Pengestak_100kr.jpg

38 polske arbejdere ved juletræsproducenten Majland i Sønder Omme er blevet taget godt og grundigt ved næsen, mener fagforbundet 3F.

De er alle ansat ved hos det danske selskab Helper Z.O.O, som leverer arbejdskraft til Majland.

Men de har ikke fået løn for juni og juli måned. Og de har kun fået mellem 50 og 60 kroner i timen for deres arbejde af Helper Z.O.O.

3F er forarget

Det får nu 3F Varde-Billund til at rette en skarp kritik af Majland.

 - Jeg fatter ikke, at Majland, der har overenskomst og bryster sig af ordentlige forhold, ikke tager ansvar for de mennesker, som dagligt udfører arbejde for dem, siger faglig sekretær ved 3F Varde-Billund, Karl Nielsen til Fagbladet 3F.

3.F. kræver nu, at Majland får Helper Z.O.O til at leve op til overenskomsten.

Majland: Ikke vores ansvar

Men Majland, der er en del af Green Team Group, vil ikke tage ansvar for de lave lønninger.

 - Vi regner med, at der er ordentlig arbejdsforhold. Det skal der være ifølge vores entrepriseaftale med Helper Z.O.O. Vi har skriftligt bedt firmaet om en revisorerklæring fra dets revisor, men vi har endnu ikke modtaget den, siger direktør Peder Østbjerg Larsen til Fagbladet 3F.

Majland er medlem af Gartneri- Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere. Dermed er de forpligtiget til at følge foreningens overenskomst med 3F.

Det vil sige, at virksomheden skal give de ansatte 127 kroner i timen.

Har fået løn

Hos Helper Z.O.O. er direktøren fåmælt om sagen.

 - De har fået deres løn. Jeg opfylder alle krav, der er gældende i Danmark, siger direktøren i Helper Z.O.O., Teclaw Przemyslaw.