67,9 procent har sagt nej i Struer

Det blev et meget klart nej fra borgerne i Struer til kommunesammenlægning med Holstebro. 67,9 procent sagde nej til en ny stor-kommune

67,9 procent. Så mange af Struers borgere sagde i dag nej til, at deres kommune skulle lægges sammen med Holstebro.

32,1 procent sagde omvendt ja. Dermed afspejler den lange og til tider ophedede debat op til afstemningen meget godt det endelige resultat.

Vores reporter Karl Erik Lørup fangede Struers borgmester, Mads Jakobsen, lige efter, han havde læst det endelige resultat op.

- Det bekræfter jo den tendens, som meningsmålingen viste for et par dage siden, at det lå i den størrelsesorden. Så det er jo, som det nu er.  

- Det var bestemt ikke, hvad jeg havde regnet med. Jeg synes egentlig, vi havde en god vision, som vi kunne stå på, og som borgerne i Holstebro og Struer ville kigge ind i. Men viljen til Struer den er så stærk, at det vi har her i Struer, det er værdifuldt. Det er det, vi skal bygge på. Det er det, vi skal stå på. 

Har du undervurderet det?

- Viljen til Struer har været stærkere end viljen til at gå ind i en større sammenhæng, hvor man måske føler, man mister noget af sin identitet, sagde Struers borgmester, Mads Jakobsen, fra Struers største valgsted.