Respekt for prygelknaben: Det bliver ikke let

Selv om Sydkorea har tabt stort i alle sine VM-kampe, regner de danske spillere med en vanskelig kamp.

Danmark vandt fredag 3-0 over Norge. Lørdag gælder det Sydkorea. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Sydkorea står uden point efter fem kampe ved VM i ishockey, men det betyder ikke, at Danmark får let spil, når de to holds mødes lørdag eftermiddag.
    
De danske spillere er i hvert fald opmærksomme på, at man ikke uden videre kan tage en sejr for givet, selv om modstanderen har set overmatchet ud hidtil i turneringen.
    
- Jeg ved godt, at Sydkorea har fået nogle hug, men det er et ekstremt hårdt arbejdende hold, så det bliver ikke nogen let kamp, siger Danmarks kaptajn, Peter Regin.
    
- Vi skal arbejde lige så hårdt, som vi har gjort hidtil. Men med den her trup er jeg heller ikke bange for, at vi ikke leverer, som vi skal, fastslår han.

- Nemt at undervurdere dem

Det er første gang nogensinde, at sydkoreanerne spiller med på højeste VM-niveau, og holdet har haft det svært i det stærke selskab.
    
Sydkorea indledte med at tabe 1-8 til Finland efterfulgt af 0-10 mod Canada, og det gik ikke stort bedre, da modstanden på papiret blev mere overkommelig.
    
0-5 blev det mod Letland, mens tyskerne snuppede en 6-1-sejr mod det asiatiske oprykkerhold.
    
Sent fredag aften måtte sydkoreanerne så igen gå fra isen efter en gevaldig øretæve, da det blev hele 1-13 mod USA.
    
- Jeg har ikke set så meget på dem, men det er små hurtige spillere, så vi skal være klar. De er i A-gruppen af en grund, siger backen Jesper Jensen Aabo.
    
- Det er nemt at undervurdere dem, men vi skal have fuldt fokus som i alle andre kampe. Det er en kamp, vi skal have tre point i, siger han.

Vandt 7-4 i testkamp

Danmark slog Sydkorea med 7-4 i en testkamp i efteråret, hvor landstræner Jan Karlsson så bort fra spillere fra NHL, KHL og flere andre af VM-holdets største profiler.
    
- Vi er favoritter, men vi er nødt til at bevare en vis ydmyghed, det ville være dumt at dumme sig mod Sydkorea, siger assisterende landstræner Heinz Ehlers.
    
- Vi møder en på papiret svagere nation, men vi skal bevare konceptet, og gør vi det, så vinder vi også. Men vi forventer ikke at vinde 10-0, siger Ehlers.
    
Kampen mellem Danmark og Sydkorea begynder klokken 16.15.
    
/ritzau/