01:30

Videoklip

Unge bævere leger

Unge bævere leger

Torsdag, 4. juni 2020 - 14:00

Brian Kjølhede Jensen skriver: 
"
Jeg sad på udkig efter en buk, og kort tid før solnedgang var der et plask, først troede jeg, det var en kronhjort, der sprang i åen for at spise vandplanter, men lyden fortsatte, og så måtte jeg tættere på. Lige foran mig kom to bævere ud kun fem meter fra mig. Jeg kunne tydeligt se, det var unge bævere fra sidste år, hvis det var de gamle bævere, ville det kun være hovedet, der stak op af vandet. Unge bævere ligger højere i vandet, de har ikke vand oppe over ryggen. Jeg har set mange bævere i mit arbejde som naturvejleder i Naturstyrelsen Vestjylland, men aldrig to teenagere legende i åen.

Det er tydeligt, at de lever og snakker sammen med små mimrende lyde. Havde det være voksne bævere, der sloges om territorier ville det være meget mere voldsomt. Mange bævere dør i kamp med artsfælder. Bæver-familier er meget territorielle og accepterer ikke andre bævere i deres område. Bævere holder lige nu til i hulen, for det er nu ungerne fødes. Måske er det derfor, ungerne fra sidste år er uden for hulen. Bævernes unger bliver i familien to år, inden de forlader hulen. Ungerne fra sidste år deltager sammen med alle i familien i vedligeholdelse af dæmninger.

Bæveren er mest aktive om natten og lever i områder, hvor der ikke kommer ret mange mennesker, så at se to legende bævere tæt på i dagslys er noget helt særligt.

Går du en tur lige før solnedgang i områder med bæver-aktiviteter, gnavede grene og træer, så er der gode chancer for at se dem.
Ofte er det lyden af et plask i vandet, når de slår med deres store hale i vandet, man hører først. "

Har du også noget, du gerne vil dele med os?

Hvis du har oplevet noget sjovt, sødt eller spændende, så vil vi rigtig gerne se det.