Wilbek afslører sine fremtidsplaner: - Kan jeg det, er min mission opfyldt

Ulrik Wilbek kunne godt se sig selv være borgmester i Viborg en periode mere, inden han vil lade arbejdet fylde mindre i sit liv.

Når Ulrik Wilbek har opfyldt sine pligter som borgmester i Viborg, vil han gerne fortsætte i spidsen for kommunen en periode mere.  

Det løfter Viborg-borgmesteren sløret for i den nye TV MIDTVEST-podcast Køreturen, hvor han fortæller om sine fremtidsplaner.

Køreturen – en podcast fra TV MIDTVEST

- Jeg drømmer om at få lov til at være borgmester i Viborg Kommune i otte år og lave et rigtig godt stykke arbejde, som borgerne og mine byrådskolleger værdsætter.

- Kan jeg det, så er min mission opfyldt, lyder det.

Kan se enden på arbejdslivet

60-årige Ulrik Wilbek fortæller, at han i den seneste tid har tænkt over sit fremtidige arbejdsliv. Noget han, ifølge eget udsagn, ikke har brugt mange kræfter på førhen.

-  Jeg er jo derhenne i mit liv, hvor jeg kan se for mig, hvornår mit arbejdsliv stopper. Før i tiden har jeg ikke tænkt så meget over, hvornår jeg skulle stoppe med at arbejde, men jeg er 60 år, så det tænker jeg over nu.

- Der er to muligheder. Den ene er, at jeg om tre et halvt år ikke er borgmester længere, så jeg sidder som menigt byrådsmedlem, og så kan det være, jeg drosler lidt ned. Den anden mulighed er, at jeg sidder som borgmester i en periode mere, og så slutter mit arbejdsliv der. Men lige nu tænker jeg kun på at være borgmester i Viborg Kommune og gøre det så godt for borgerne som overhovedet muligt, forklarer Ulrik Wilbek.

'Du trækker dig aldrig tilbage'

Ulrik Wilbek har gennem årene haft et særdeles aktivt arbejdsliv. Han har ført håndboldlandshold på både kvinde- og herresiden til topplaceringer ved både VM, EM og OL, mens han ad to omgange har gjort sig på den politiske scene - første gang var som socialudvalgsformand i Viborg Kommune for 20 år siden.

Derfor må tiden vise, om han nogensinde for alvor går på pension, lyder det fra borgmesteren selv. 

- Folk der kender mig, og specielt min kone, siger ’hold nu op, selvfølgelig trækker du dig aldrig tilbage’, men jeg vil trække mig tilbage fra at have et fast job. 

- Men jeg vil måske tilbyde min hjælp i andre sammenhænge og sandsynligvis på mere frivillig basis, siger Ulrik Wilbek. 

Ulrik Wilbek tiltrådte formelt i rollen som borgmester i Viborg den 1. januar 2018.

Du kan høre hele podcasten med Ulrik Wilbek nedenfor eller lytte med, der hvor du henter podcast.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.