Vil undgå ballade: Ærkerivaler laver aftale før opgør

De to rivaliserende superligaklubber FCM og Viborg FF har forud for fredagens opgør holdt topmøde med ét punkt på agendaen. Ballade og uro skal for alt i verden stoppes.

Jubelscenerne er en del af aftalen mellem de to klubber.
Jubelscenerne er en del af aftalen mellem de to klubber.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix og Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det går oftest hedt for sig, når Viborg FF og FC Midtjylland tørner sammen.

Derbyet tænder bogstaveligt talt en ild i mange af de to klubbers fans. Men nu skal ballade og uro tackles og stoppes. For de to klubbers topledelser er trætte af, når opgørene får et kedeligt efterspil.

- Vi tager kæmpe, kæmpe, kæmpe afstand fra de episoder, der på det seneste har været, når de to klubber har mødt hinanden. Fodbold handler om store følelser, og sådan skal det være. Men det er bare gået over stregen flere gange, og det er vi meget kede af, siger Viborg FF’s direktør, Morten Jensen.

Senest de to hold mødtes, endte en Viborg-fan med at blive sigtet for to gange at kaste kanonslag på banen og direkte mod FCM-målmand Jonas Lössl, hvilket førte til flere kampafbrydelser.

Lørdag på Divisionsforeningens generalforsamling stak Morten Jensen hovedet sammen med FC Midtjyllands marketing- og support director, Preben Rokkjær. 

Her gav de to parter hinanden håndslag på, at de har fået nok. De vil for alt i verden undgå ballade i forbindelse med kampen fredag aften. 

Og så sent som torsdag aften har et tocifret antal mennesker fra ledelsen og sikkerhedsstaben i de to klubber været samlet omkring et Teamsmøde.

- Det er helt fint, at der er en rivalisering imellem de to klubber. Men vi skal finde en grænse for, hvornår det er en god rivalisering, og hvornår det kammer over. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at undgå at puste til ilden, og det er også den besked, vi har givet til spillerne og andre. Vi skal undgå den hadske retorik, fortæller FCM’s Preben Rokkjær.

Klar besked til spillerne

Helt konkret har de to klubbers topledelser understreget overfor spillerne, at der ingen grund er til at fejre en scoring foran modstanderholdets fans.

Og efter kampen skal en eventuel sejrherre heller ikke opildne fansene ved at håne modstanderholdets fans.

- Vi kan ikke leve med, at de her lokalopgør kommer til at handle om ballade og uro. For de handler først og fremmest om fodbold. Og der er ingen af os, der ønsker de efterspil med bøder og karantæner og lignende. Det er vi godt og grundigt trætte af, lyder det samstemmende fra Morten Jensen og Preben Rokkjær.

Kampen i Viborg fredag aften er klokken 19.00. Allerede fra klokken 17.30 kan du her på tvmidtvest.dk livestreame en optakt til kampen.