Vibstock festival afholdes med siddende gæster og afstand

Som en af de første festivaler valgte Vibstock i Viborg at afholde deres festival denne weekend med siddende festivalgæster.

De danske musikfestivaler har nu ligget underdrejet i et halvt år, men fredag skete der noget i Viborg. 
Trods stigende smittetal på landsplan besluttede arrangørerne at gennemføre den såkaldte Vibstock-festival med unge regionale musiktalenter. 

quoteDet bliver en helt anden festival end vi er vant til.

Steen Nysom, festivalchef

Fredag og lørdag løber festivalen af stablen, og det foregår langt fra på almindelig festival-manér med et skrålende publikum, der står som sild i en tønde. Festivalen må tage deres forholdsregler på grund af corona-epidemien.

- Det bliver en helt anden festival end vi er vant til. Det helt afgørende anderledes er, at det bliver en siddende festival, og det er under hele festivalen. Der er ingen, der står i en kødrand af mennesker foran scenerne. De må rejse sig, hvis de skal op og have en øl eller besørge, fortæller festivalchefen, Steen Nysom.

Med ensrettede gange og afstandsplacerede stole er festivalen knap så festival-agtig. Men det skal ikke stoppe den viborgensiske to dags-festival. Steen Nysom tror, at det er lige hvad borgerne i Viborg har brug for.

- Vi har en formodning om, at der i viborg er en masse unge, men også lidt ældre, som tørster efter at komme ud og høre noget livemusik, siger festivalchefen.

Ganske som ventet for Steen Nysom, så stod de første gæster klar ved festivalens start.

- Man savner at høre noget livemusik, og så vil man gerne, at der sker lidt, fortæller festivalgæsten Jesper Stenklopp.

Selvom corona-epidemien lægger en dæmper på festlighederne, så skal festivalgængerne nok få en fest op at stå.

- Så længe der er øl, så skal vi nok få en fest, og så er det dejligt at komme op og høre noget musik.  siger Ditte Thybo.

Musik binder folk sammen

På den ti år gamle festival er det kun regionale kunstnere, der spiller koncerter. Det lokale band Ny Skole Patina spiller lørdag aften på festivalen, og de har selv været med til at arrangere Vibstock.

- Det er for fedt. Nu har vi gået og savnet at komme ud og spille for folk. Faktisk har vi savnet det så meget, at vi selv har været med til at planlægge det her, fortæller Kristoffer Vendelboe fra bandet Ny Skole Patina.

Kristoffer Vendelbow (t.v.) og Frede Horsholt (t.h.) spiller på Vibstock lørdag aften klokken 19.40.
Kristoffer Vendelbow (t.v.) og Frede Horsholt (t.h.) spiller på Vibstock lørdag aften klokken 19.40.
Foto: Mogens Lyngsø / TV MIDTVEST

Med festivalens restriktioner må gæsterne ikke danse til bandets musik oppe foran scene. Det ærgrer drengene, der ikke ser noget grund til at aflyse festivalen, selvom det ikke fungerer som en normal festival. 

- Jeg vil mene, at det var en skam at aflyse. Musik har jo altid bundet folk sammen, fortæller Kristoffer Vendelboe.

Bandets andet medlem lover at gøre sit for, at festivalgængerne får en fest fra deres sæder.

- De kommer ikke til at kunne få hænderne ned. De må ikke bevæge deres ben, men hænderne får de ikke ned, siger Frede Horsholt.

Den viborgensiske festival slutter lørdag aften med en koncert klokken 22.40.

Talent-festival i Viborg bliver gennemført i coronaens tegn.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.