Viborgs ældste hotel genåbner: Nu kan du sove i en dansk filmklassiker

Midt i Viborg er Lykke Rahbek klar til at åbne et helt nyt overnatningssted, der er fyldt med filmnostalgi.

2:14
Viborgenser genopliver et af byens tidligere hoteller - værelserne har temaer efter danske gamle danske film
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

Drømmer du om at overnatte hos Yvonne fra Olsen-Banden eller sove som Pigen fra Egeborg, så har du nu muligheden.

Viborgs ældste hotel, Centralhotellet, genåbner nemlig som Airbnb, og her er de 10 værelser alle indrettet til at portrættere danske filmklassikere fra 1950’erne og 1960’erne.

- Gangarealer er tænkt til at være som backstage, og så udspiller der sig en filmscene i hvert enkelt værelse, forklarer Lykke Rahbek, der ejer Skuespiller Centralen, som det nye sted hedder.

Inspirationen til værelserne kommer blandt andet fra filmene Mød mig på Cassiopeia, Olsen-Banden, Han, hun, Dirch og Dario og Baronessen på benzintanken.

- Ideen er at bringe noget af den gamle historie tilbage. Skuespillerne boede her i gamle dage, når de spillede på teateret, og historien kører på, at når Poul Reichhardt var her i byen, så stod han nede på dørtrinnet til hotellet og sang Er du dus med himlens fugle, fortæller Lykke Rahbek.

Skuespiller Centralen ligger i gågaden i Viborg, klemt inde mellem andre bygninger.
Skuespiller Centralen ligger i gågaden i Viborg, klemt inde mellem andre bygninger.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

De seneste par måneder har hun sammen med kollegaen, Susanne Dalsgaard, indrettet Skuespiller Centralen med genbrugsfund, der skal give den helt rette stemning i de forskellige værelser.

- Det skal være et sted, du ikke vil hjem fra. Og når du har sovet på et værelse, så skal det næste, du tænker på, være, hvilket værelse du vil prøve næste gang, siger ejeren.

Venter stadig på de første gæster

På både værelserne og gangene hænger der originale filmplakater, og det seneste halve år er blevet brugt på at finde vaser, puder, kander, billeder og andre pyntegenstande, der skal bringe gæsterne tilbage til 1950’erne og 1960’erne.

- Vi har kørt Jylland tyndt for at finde de helt rigtige ting til det her sted. Ideen har ligget i mit baghoved de seneste 10 år. Jeg synes, at det kunne være sjovt at lave noget, hvor man bringer historien tilbage, siger Lykke Rahbek.

Hun har endnu ikke haft besøg af de første overnattende gæster, da hun stadig venter på en hotelgodkendelse.

- Jeg håber på, at den kommer i løbet af den næste uge. Jeg tror, vi er meget tæt på, og vi har opfyldt de ting, myndighederne kræver. Vi har blandt andet sat en ekstra branddør op og fået ekstra afskærmninger.

Skuespiller Centralen ligger i Viborgs gågade, og her har senest været lejligheder. Det kommer til at koste mellem 500 og 650 kroner at sove blandt filmminderne.