Viborg kom billigt til stadionnavn

Viborg FF har betalt for lidt i navnerettighederne til byens stadion, mener rådgivningsfirma. Nu skal byrådet afgøre, om kommunen skal forlange flere penge fremover.

Fodboldklubben Viborg FF har betalt for lidt for retten til navnet på byens stadion. Det mener et rådgivningsfirma, som Viborg Kommune har fået til at vurdere prisen.

Siden 2011 har Viborg FF betalt 50.000 kroner om året for navneretten til det kommunalt ejede stadion. Men prisen burde for en klub i 1. division ligge på 75.000 om året, lyder vurderingen. Hvis VFF rykker op i superligaen, bør prisen hæves til 150.000 årligt. Byrådet skal nu afgøre, om kommunen skal forlange mere for navnerettighederne fremover.

Statsforvaltningen har tidligere kritiseret byrådet for at tvinge det kommunale selskab Energi Viborg til at købe stadionnavnet af VFF for en million om året.

Sagen har været voldsomt omtalt i medierne. Og debatten blussede op igen, da den tidligere Viborg-borgmester, Søren Pape Poulsen, blev valgt som Konservatives formand.

Medierne stillede spørgsmålstegn ved, om Søren Pape Poulsen havde givet ulovligt støtte til fodboldklubben. En beskylding som Søren Pape Poulsen klart har afvist.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.