Viborg-borgmester: Flere statsansatte vil flytte

Der er for mange ubekendte til at konkludere noget om viljen til at flytte til provinsen, siger borgmester i Viborg Torsten Nielsen.

Det er for tidligt at konkludere, at blot tre ud af 100 statsansatte ønsker at flytte med deres arbejdsplads, hvis den bliver flyttet til provinsen.

Det siger borgmester i Viborg, Torsten Nielsen, som forventer, at flere end kun 18 ud af de adspurgte 558 vil flytte med deres arbejdsplads. Viborg står til at få flere end 200 nye stillinger tilknyttet byen.

- Det er et spinkelt grundlag at udtale sig om, når der er så mange ubekendte.

- Der er endnu ingen, der ved, hvor selve arbejdspladsen er, på hvilke vilkår man skal flytte, eller hvilke overgangsløsninger der er mulighed for. Det tal, tør jeg godt vædde en stor is på, bliver større, siger Torsten Nielsen.

Regeringen vil flytte omkring 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til provinsen.

En ny undersøgelse foretaget af fagforbundet Djøf blandt 558 af de medlemmer, hvis arbejdsplads rykker til provinsen, viser, at kun tre ud af 100 vil flytte med jobbet.

Som det ser ud nu, skal Civilstyrelsen sende 84 stillinger til Viborg, Taksationssekretariatet sender to stillinger, mens diverse klagenævn med videre samles i "Klagenævnenes Hus", som sender 162 stillinger til Viborg.

Det gælder blandt andre Natur- og Miljøklagenævnet og Forbrugerklagenævnet.

 

/ritzau/


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.